Пријепоље: Апел за пристојно понашање

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 30. март 2015. године Политика Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Немиле сцене – вербално и физичко насиље на седници СО

Осуда  инцидента на заседању СО и договор о  поштовању одредаба Пословника о раду Скупштине општине и чешћим консултацијама са шефовима обдорничких група

Председници одборничких група и седам  политичких странака које имају одборнике у Скупштини општине Пријепоље упутили су апел свим одборницима и другим актерима скупштинских заседања да своје понашање и дискусије ускладе са одредбама Пословника о раду Скупштине и нормама пристојног понашања.

На овај корак се се определили после   вербалног и физичког насиља које је, како се наводи у саопштењу, испољено на последњој седници локалног парламента. Тада је, наиме  један одборник  бацио говорницу на колегу који је дискутовао, па је удаљен са седнице, а други актер инцидента зарадио опомену.

Председници одборничких група и странака су, иначе, најоштрије осудили овај инцидент приликом заседања и договорили се  да се убудуће одржавају редовне консултације председника СО са шефовима  одборничких група.

Иначе, позиву  председника Скупштине општине Вукосава Томашевића на договор и апел нису се одазвали представници Демократске партије Санџака и Бошњачке демократске заједнице Санџака. Наставак заседања СО Пријепоље заказан је за уторак, 31. марта.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.