Деца са Златара не иду у школу – мало штрајк, мало Јањушевић

glaszapadnesrbije.rs 11. март 2015. године Друштво Коментари

Деца чекала, али аутобус није дошаo Деца чекала, али аутобус није дошао (фото: ГЗС)

Тридесеторо деце са Златара данас није отишло у школу јер аутобус предузећа “Аутопревоз Јањушевић” који је требало да их вози у школу није дошао, каже отац једног од ученика Радован Шапоњић.

Тридесеторо деце са Златара данас није отишло у школу јер аутобус предузећа “Аутопревоз Јањушевић” који је требало да их вози у школу није дошао, каже отац једног од ученика Радован Шапоњић. Према његовим речима, проблеми са превозом ђака почели су пре 15 дана, када је аутобус овог превозника при спуштању ка Новој Вароши слетео са пута.

“Срећом је упао у канал са горње стране, јер се са супротне налази понор. Деца су била веома уплашена и узнемирена, када смо погледали возило видели смо да су гуме потпуно излизане и без шара. Случај смо пријавили полицији, они су послали аутобус на ванредни технички преглед, након чега је искључен из саобраћаја. Возачи су онда рекли да више неће возити децу”, изјавио је он за ГЗС.

Јуче и прекјуче родитељи су возили ђаке у школу, а данас су скоро један сат безуспешно чекали аутобус који је требало да дође у подне у центру Златара, па деца нису отишла на наставу, додаје Шапоњић.

“Звали смо саобраћајног инспектора, који нам је рекао да деца могу и пешке да иду у школу. Општина је дужна да обезбеди превоз, ови малишани живе на Златару, на Бабића брду и Дрмановићима, пет до осам километара далеко од школе која је у Новој Вароши”, наводи он и истиче да родитељи неће слати децу у школу, док се не реши овај проблем.

Како је рекао, тешкоћа је било и раније, јер возачи зими неће да возе до предвиђене станице, већ прелазе само део пута, правдајући се тиоме да пут није проходан, па ђаци морају да пешаче километрима по снегу.

Дежурни диспечер у предузећу “Аутопревоз Јањушевић” потврдио нам је да аутобус који је требало да превози децу у подне није саобраћао, “због проблема који тамо постоје”.

Међутим, власник предузећа, Винко Јањушевић, каже да је линија укинута јер је била неисплатива и пориче да се пре 15 дана догодила незгода са аутобусом.

“Немам горива ни пара, тај превоз није исплатив. Немамо никакв уговор са општином Нова Варош о превозу ученика. Било је свађе возача и грађана јер је аутобус због снега морао да се окреће раније, али први пут чујем да је возило слетело са пута и да је било неких проблема”, нагласио је он.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.