Нова Варош: Награђени спасиоци

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 26. фебруар 2015. године Друштво Коментари

Spasiocima priznanja za pomoć u nevolji Признања спасиоцима за помоћ у невољи (Фото: Д. Гагричић)

Добровољци и радници Резервата Увац чамцима притекли у помоћ Обреновчанима у мају прошле године

Осмочланој екипи спасилаца из Нове Вароши, која је у мајским поплавама у Обреновцу  чамцима  евакуисала становнике потпољеног града, као и учествовала у допремању лекова, хране и горива у узгороженом подручју, у среду  су уручена признања на свечаној седници  Штаба за ванредне прилике у Новој Вароши.

Добровољци Ратко Луковић, Игор Шуљеварић, Душко Гојгић и Милисав Бјелић  добитиници су захвалница и новчане награде од по 20.000 динара, а четворица радника Специјалног резервата природе „Увац“ -  Марко Обућина, Милоје Ковачевић, Мустафа Коленовић и Горан Бјелановић захвалнице и по 10.000 динара.

Захвалницу је, поводом светског дана Цивилне заштите 1. марта, добио Резерват „Увац“.

Честитајући добитницим признања, Радивоје Бујишић, начелник и Димитрије Пауновић, командант Штаба и председник Општине, истакли су да је  оштина Нова Варош међу првима реаговала на вести о елементраној непогоди и, поред прикупљања  материјалне помоћи, учешће осмочлане екипе  и њихова одважност су другима – узор.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.