Нова Варош: Помоћ у кући за педесет лица

zlatarinfo.rs 24. фебруар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Помоћ старима

Пројекат „Ми бринемо о старима“: 45 геронтодомаћица помагало изнемоглим лицима из Нове Вароши, Прибоја и Пријепоља. Укупно 320 људи добило помоћ у претходних осам месеци.

Животи 320 старих и изнемоглих лица са територија општина Прибој Пријепоље и Нова Варош, у претходних осам месеци олакшавало је 45 геронтодомаћица, у оквиру пројекта "Ми бринемо о старима", реализованог у сарадњу центара за социјални рад из ових места. 

Како је објављено на сајту Општине Нова Варош, у нашем граду је помоћ пружало десет неговатељица које су се старале за педесет корисника, од којих четрдесетак живи на сеоским подручјима.

На конференцији за новинаре одржаној у Прибоју, сумирани су резултати пројекта који је средствима од око 198.000 евра,  финанасирала Европска унија кроз програм ЕУ ЕXЦХАНГЕ 4, а спроводила Делегација ЕУ у Србији у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).

-Изузетно смо задовољни ефектима пројекта јер је до сада непостојећа услуга у нашем крају заживела на прави начин, о чему најбоље сведочи чињеница да је за помоћ у кући заинтересован све већи број старих, болесних и изнемоглих  лица. Листа чекања је подужа, а појединци су спремни и да једним делом финансијски подрже  пружање ове услуге. Оно што је кључно је да смо у општинском буџету први пут успели да обезбедимо средства како би услугу помоћи у кући реализовали и у будућности, чим отклонимо извесне процедуралне проблеме и сагласности везане за регулисање равноправног статуса геронтодомаћица – истакла је конференцији за медије директорка нововарошког ЦСР Јелена Лековић, а пренео сајт општине.

За седамдесет стараца на подручју Прибоја бринуло се 15 геронтодомаћица, а 20 неговатељица из Пријепоља старало се за чак 200 људи.

 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.