Nova Varoš: Seoske škole opet zatvorene zbog snega

Alo.rs (Ž. Dulanović) 09. фебруар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Sneg otežao kretanje i u gradu

Sneg koji nošen vetrom već drugi dan veje, doneo je brojne nevolje meštanima opštine Nova Varoš, a zbog smetova na seoskim putevima danas nema nastave u osnovnim školama u Akmačićima, Božetićima i Jasenovu sa oko stotinak đaka. Ima i problema u isporuci električne energije, ali električari brzo otklanjaju kvarove.

U novovaroškom kraju više je od pola metra snega, a najviše problema nastaje zbog vetra koji na prevojima i usecima pravi smetove.

"Najteža situacija je na putevima u Jasenovu i Beloj Reci, a od sveta su odsečeni i Okovica, Trudovo i Tisovica u brdima iznad Zlatarskog jezera ", kaže direktor Direkcije za izgradnju opštine Miroljub Šaponjić.

I do većine drugih zaseoka može se jedino terenskim vozilima ili pešice, a neprohodne su i ulice u višim gradskim zonama.

Snega ima i na regionalnim putnim pravcima preko Zlatara i Murtenice.

"Većinu seoskih puteva jutros nismo ni čistili jer vetar pravi nove smetove pa od rada traktora i voza gotovo da i nema koristi. Putari su srećom uspeli da očiste put do centra sela pa nismo više odsečeni od grada", kaže predsednik Mesne zajednice Akmačići Dejan Vojinović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.