Nova Varoš: Đaci se posle dva dana vraćaju u školu

blic.rs (Ž. Dulanović) 05. фебруар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

Posle dvodnevnog raspusta na koji su upućeni u utorak zbog vremenskih neprilika, oko 1.500 đaka u četvrtak će opet sesti u klupe svih osam osnovnih i srednjih škola u Novoj Varoši.

- Odluka o prekidu nastave bila je oročena na dva dana. Zbog toga je Štab za vanredne situacije samo konstovao da nema potrebe da se produži rok njenog važenja jer su se poboljšale vremenske prilike - rekao je zamenik predsednika opštine Ivan Mladenović.

U rukovodstvu opštine kažu da je situacija znatno povoljnija u odnosu na ponedeljak kada je odluka o prekidu nastave doneta. Posle obilnih padavina debljina snežnog pokrivača je tokom vikenda u pojedinim delovima opštine premašila pola metra, dok je na kolovozima bilo dosta utabanog snega. 

- Odluka o dvodnevnoj obustavi nastave bila je preventivna. Zbog klizavih puteva strahovali smo za bezbednost dece i nastavnika, naročito na putnim pravcima prema seoskim školama koji vode pored Zlatarskog i Uvačkog jezera u kanjonu Uvca - kaže Mladenović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.