Nova Varoš: Škole zatvorene zbog klizavih puteva

blic.rs (Ž. Dulanović) 03. фебруар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Poledica zatvorila škole (Foto: Blic.rs)

Odlukom rukovodstva opštine ni u jednoj od osam osnovnih i srednjih škola u Novoj Varoši sa oko 1.500 đaka danas i sutra neće biti nastave jer je zbog snega otežano kretanje na lokalnim putevima i gradskim ulicama.

U pojedinim delovima opštine ima više od pola metra snega, a meteorolozi najavljuju nove padavine.

- Sneg koji je vlažan i lepi se za asfalt utaban je nakon rada putara i dosta ga je na kolovozima. Putevi su zbog toga klizavi pa strahujemo za bezbednost dece i nastavnika, naročito na putnim pravcima prema seoskim školama koji vode pored Zlatarskog i Uvačkog jezera u kanjonu Uvca - kaže zamenik predsednika opštine Ivan Mladenović.

Najteže je u Jasenovu i Božetićima gde su đaci i nastavnici i juče imali problema prilikom dolaska na nastavu.  

- Prioritet putarima je odbrana magistrale, pa će se regionalni putni pravci na kojima je nekoliko škola ovih dana čistiti samo sporadično. Problema ima i na ostalim putnim pravcima, pa je obustava nastave bila jedino rešenje - kaže Mladenović.
 Odluka je direktorima škola saopštena juče po podne uz najavu da će u slučaju novog pogoršanja vremena prinudni raspust biti produžen.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.