Nova Varoš: Borba protiv nezaposlenosti

Danas.rs (R. Popović) 30. јануар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo U potrazi za poslom (Ilustracija: Novosti.rs)

Državni sekretar Nenad Borovčanin posetio opštinu Nova Varoš

Nova Varoš - Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin posetio je pre nekoliko dana opštinu Nova Varoš i sa opštinskim čelnicima razgovarao o modelima uspostavljanja čvršće saradnje u podršci omladinskoj inicijativi i rešavanju problema mladih, od kojih je ključni nezaposlenost. Funkcioner Vlade Srbije prisustvovao je i tribini lokalne Kancelarije za mlade, na kojoj se bliže upoznao sa aktivnostima i rezultatima rada ove organizacije u prethodnih godinu dana. 

- Oko 250.000 mladih u Srbiji, mlađih od 30 godina, danas je bez posla. To je najveći problem mladih koji se može rešavati samo jakim partnerstvom države, lokalne samouprave i omladinskih organizacija, kazao je Borovčanin na tribini. On je dodao da su „Opština Nova Varoš i lokalna Kancelarija za mlade su u tom pravcu primer dobre prakse i zato će resorno ministarstvo i u narednom periodu podržati njihove projekte i programe u čijem su fokusu mladi“. Predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović ocenio je da lokalna samouprava čini sve da se u zlatarskom kraju poboljša položaj mladih, posebno na polju smanjenja stope nezaposlenosti.

- Vi mladi, međutim, morate da generiše ideje i ukažete nam šta bi vi to mogli, voleli i hteli da radite. Da se ne dešava da ka donatorima kandidujemo projekte za određene profile za koje nema interesovanja. Budite aktivni i kreativni i podrška opštine neće izostati, poručio je aktivistima KZM Paunović, istakavši da je posebno ponosan na njihov volonterski rad i spremnost da pomognu najugroženijim slojevima stanovništva.

O aktivnostima novovaroške KZM tokom prošle godine govorio je koordinator Branko Pucarević, koji je podsetio da je ova organizacija postala dobro pozicionirana i jasno vidljiva pre svega zahvaljujući Sektoru za omladinu pri resornom ministarstvu koje je nekoliko projekata podržalo sa skoro 1,5 miliona dinara. „Okosnicu ovih programa činilo je radno angažovanje više od 70 nezaposlenih , mlađih lica i tajki projekti biće u našem fokusu i tokom 2015. godini“, istakao je Pucarević.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.