Нова Варош: Багером до дугова

novosti.rs (D. Gagričić) 20. децембар 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo ВЕРЕСИЈА Радили на реч, без потписа министра 

Предузеће „Путеви Златар“ најављује блокаду саобраћајница. Туже Општину, а Министарство саобраћаја наручило радове.

Радници предузећа најавили су да ће данас пре подне „живим зидом“ и грађевинским машинама блокирати улицу у насељу Шанац и пут Злошница – Амзићи. Уз ове две саобраћајнице, лане су извели и радове у Рутошима, Ојковици, Акмачићима и Бистрици, у дужини од 4,5 километра, а за дуг од 25 милиона динара тужили су општину.

- Принуђени смо да једночасовном блокадом опоменем Општину да измири дуг,а ако то не учини за седам дана – са машинама стижемо пред локалну управу и остајемо у центру града све док нам не плате зарађено. Радове смо извели квалитетно и у роковима према уговору са општином - каже Војко Пурић, власник предузећа „Путеви Златар“. - Предузеће се задужило, треба да враћамо кредит, плаћамо порез, обезбедимо плате за 87 радника, да зимус сервисирамо камионе и машине.

У Дирекцији за изградњу у Новој Вароши истичу да су, као управљач путева, упозорили Пурића да не блокира саобраћајнице и не крши закон о саобраћају. Овде потврђују да су спровели поступак јавне набавке и изабрали извођача радова према овлашћењу 

Министарства саобраћаја и инфраструктуре, на чијем челу је био министар Милутин Мркоњић.

- Потписани су уговори између општине и „Путева Златар“, али је изостао потпис министра. Чекао се ребаланс буџета и Мркоњић је на састанку у хотелу „Панорама“ рекао да крену радови, као и у две суседне општине - подсећа Мирољуб Шапоњић, директор Дирекције. - Општина је крајем прошле године платила своју обавезу – 10 одсто цене радова, а у Министарству саобраћаја су недавно рекли да неће заузимати став док о овом случају реч не каже Републичко тужилаштво.

КОМШИЈЕ ПЛАТИЛЕ ДУГ

- ПО истом договору су склапани уговори и са суседним општинама. После тужби, Пријепоље је nedavno платило 24, а Прибој 50 милиона динара дуга – истиче Пурић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.