Нова Варош: Багером до дугова

novosti.rs (D. Gagričić) 20. децембар 2014. године Друштво Коментари

Радили на реч, без потписа министра  ВЕРЕСИЈА Радили на реч, без потписа министра 

Предузеће „Путеви Златар“ најављује блокаду саобраћајница. Туже Општину, а Министарство саобраћаја наручило радове.

Радници предузећа најавили су да ће данас пре подне „живим зидом“ и грађевинским машинама блокирати улицу у насељу Шанац и пут Злошница – Амзићи. Уз ове две саобраћајнице, лане су извели и радове у Рутошима, Ојковици, Акмачићима и Бистрици, у дужини од 4,5 километра, а за дуг од 25 милиона динара тужили су општину.

- Принуђени смо да једночасовном блокадом опоменем Општину да измири дуг,а ако то не учини за седам дана – са машинама стижемо пред локалну управу и остајемо у центру града све док нам не плате зарађено. Радове смо извели квалитетно и у роковима према уговору са општином - каже Војко Пурић, власник предузећа „Путеви Златар“. - Предузеће се задужило, треба да враћамо кредит, плаћамо порез, обезбедимо плате за 87 радника, да зимус сервисирамо камионе и машине.

У Дирекцији за изградњу у Новој Вароши истичу да су, као управљач путева, упозорили Пурића да не блокира саобраћајнице и не крши закон о саобраћају. Овде потврђују да су спровели поступак јавне набавке и изабрали извођача радова према овлашћењу 

Министарства саобраћаја и инфраструктуре, на чијем челу је био министар Милутин Мркоњић.

- Потписани су уговори између општине и „Путева Златар“, али је изостао потпис министра. Чекао се ребаланс буџета и Мркоњић је на састанку у хотелу „Панорама“ рекао да крену радови, као и у две суседне општине - подсећа Мирољуб Шапоњић, директор Дирекције. - Општина је крајем прошле године платила своју обавезу – 10 одсто цене радова, а у Министарству саобраћаја су недавно рекли да неће заузимати став док о овом случају реч не каже Републичко тужилаштво.

КОМШИЈЕ ПЛАТИЛЕ ДУГ

- ПО истом договору су склапани уговори и са суседним општинама. После тужби, Пријепоље је nedavno платило 24, а Прибој 50 милиона динара дуга – истиче Пурић.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.