Нова Варош: Сећање на славне претке

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 16. децембар 2014. године Традиција Коментари

Споменик војводи Петру Бојовићу Споменик војводи Петру Бојовићу (Фото: Д. Гагричић)

Културно-уметничким програмом, у Дому културе 24. децембра, ученици ће одати почасти војводи Петру Бојовићу и јунацима Великог рата

 У среду, 24. децембра, у Дому културе, одржаће се завршно вече програма „Сећање на војводу Петра Бојовића и српске јунаке у Првом светском рату“, у  организацији  Удружење потомака ратника 1912-1920. године,  поводом века  одбране Србије у Великом рату и  70-годишњице смрти војводе Петра Бојовића.

Културно-уметнички програм започеће поетско-сценским рециталом „То је онај живот где сам  пао и ја“ који са ђацима, члановима рецитаторске и драмске секције  и њиховим професорима  припрема Гордана Боранијашевић, професор српског језика. Посетиоци ће чути и беседу „Умрли су да вечно живе“  - о славном војсковођи, ратницима и моралној снази српског народа.

Одазивајући се на наградни конкурс за литерарне и ликовне радове,  основци и средњошколци са подручја нововарошке општине претходних недеља  су  речју и цртежима  казивали о  Великом рату, који  је за Србију био велики и по страдању и по подвигу, те  колико до њих допиру поруке предака ...Уз уручење награда, у холу Дома културе биће отворена изложба ликовних радова.

На позорници Дома културе  наступиће „Златарски славуји“,  женска певачка група у ОШ „Живко Љујић. Певаће „солунске песме“ - „Тамо далеко“,   „Лађа се креће француска“, „Ој, Србијо мила мати“ ...

 

 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

tradicija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.