Ugovor o obavljanju radne prakse

Rts.rs 08. децембар 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Potpisan ugovor o obavljanju radne prakse (Foto: RTS)

Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica u okviru projekta "CRAM - Program radne prakse za mlade u Ivanjici, Novoj Varoši i Raški" sa Centrom za radno angažovanje mladih Knjaževac, organizovala je zvanično potpisivanje ugovora između Centra za radno angažovanje mladih, institucija, organizacija, privrednog sektora i praktikanata.

Nosilac projekta je Udruženje Aktivizam mladih Ivanjice, a donator Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije koji se realizuje u saradnji sa lokalnim Kancelarijama za mlade opština Ivanjica, Nova Varoš i Raška.

Centar za radno angažovanje mladih potpisao je ugovore sa predstavnicima 28 institucija, organizacija i privrednog sektora iz Ivanjice koji su ukupno radno angažovali 50 praktikanta.

Ugovori su potpisani na dva meseca.

Program radne prakse je organizovani program stažiranja baziran na trojnom ugovornom odnosu između Centra za radno angažovanje mladih, supervizora na lokaciji obavljanja prakse i praktikanata.

Tokom ovog programa praktikanti rade i uče u visoko stručnom okruženju koje je usmereno ka stalnom usavršavanju. Oni prate poslovanje preduzeća i institucija i uviđaju kako se teoretsko znanje stečeno u školi može primeniti na delu.

Zahvaljujući tesnoj saradnji sa lokalnim poslodavcima, Centar za radno angažovanje mladih je u mogućnosti da mladima pruži izbor radnih mesta u brojnim oblastima kroz program radne prakse.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.