Балвани на перонима (видео)

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 06. новембар 2014. године Друштво Коментари

Pored  trupaca  saobracaj se normalno odvijao Поред трупаца саобраћај се нормално одвијао (фото: Д. Гагричић)

По други пут пропало уклањање рампе и жардињера са аутобуске станице. Инспекцији помагао и вод полиције, али власник Слободан Секулић довезао трупце, бранећи имовину

Тешки балвани смрче и јела од пет и седам метара у четвртак пре подне спречили су механизацију комуналног предузећа „3. септембар“, комуналне инспекторе и вод полиције да са аутобуске станице у Новој Вароши уклоне жардињере и рампу која пропушта аутубусе на пероне.

Десетак кубика грађе (у појединим трупцима било је и кубик и по), истоварио је Слободан Секулић, власник станице и предузећа „Секулић превоз“, противећи се решењу комуналног инспектора, а касније и Општинског већа (коме се жалио), да се принудним путем, уз асистенцију полиције „очисти јавна површина“.

Власник аутобуске станице Слободан Секулић Власник аутобуске станице Слободан Секулић

Велики број власника пилана одбио је да уступи тешку механизацију или се правдао заузећем у шуми, а утоваривач комуналаца, било је очиглдно, није био кадар да подигне трупце на камион. Инспектори су се, по други пут, после пола сата већања, вратили необављена посла.

- Рампу сам подигао пре три године како би се завео ред на станици и перонима, јер су овде многи приватници и таксисти паркирали кола, често на пет перона није било места за аутобусе, стрепели смо да неко не настрада.Па све станице у Србију имају ограду и рампе! - истиче власник Слободан Секулић.

Балван револуција - барикаде спасиле рампу и жардињере Балван револуција - барикаде спасиле рампу и жардињере

На бившој станици „Ракете“, у центру града, Секулић је саградио зграду са 20 апартмана, а ускоро би требало да у приземљу отвори ресторан, билетарницу... Он подсећа да је „његов прогон“ почео пошто су неки „бацили око“ на ову лакацију, а он није пристао на понуде Димитрија Пауновића, председника општине и договоре о сеоби станице на плац код „Слоге“.

- Балване сам истоварио претходне ноћи јер је то једини начин да одбраним своју имовину – подсећа коловођа „балван револуције“. - Катастарска парцела 191/1 није јавна површина, како тврде у општини, већ сам станицу 2008. године купио на судској лицитацији за 150.000 евра и добио сагласност републичког инспектората за друмски саобраћај.Ангажовао сам адвокате и тужио општину.

Струју на рампи станице није имао ко да искључи Струју на рампи станице није имао ко да искључи

У четвртак није била искључена струја која напаја рампу и кућицу билетарнице. Извршитељима сеобе је из неког „командног центра“ стизала наредба да се трупци секу или вуку магистралом до стоваришта на Браношевцу.Један од инспектора упозорио је да је општинском одлуком забрањено вожење балвана чак и на општинским макадамским путевима?! Саобраћај и отпрема путника су, иначе, неометано текли.

Утоваривач комуналаца нејак за грађу Утоваривач комуналаца нејак за грађу

НЕМА ДОЗВОЛУ

- Без обзира што је то приватна имовина, Секулић нема грађевинску дозволу за подизање рампи и жардињера. Те објекте је подигао на дивље, није тражио одобрење надлежних општинских служби – истиче Димитрије Пауновић, председник општине.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.