Nova Varoš: Osam miliona za čišćenje snega

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 01. новембар 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Sneg - Nova Varoš (foto: blic.rs)

Opština Nova Varoš spremna za sneg

Opština Nova Varoš opredelila je osam miliona dinara za čišćenje snega sa oko 650 kilometara gradskih ulica i seoskih puteva, kao i 4.500 kvadrata gradskog parkinga. Pored preduzeća koja su posao dobila na tenderu, u selima će biti angažovano i 80 metalnih voza koje se kače na traktor ili zapregu a koje su poslednjih godina podeljene meštanima.

- Gradske ulice i javne parkinge i ove zime će održavati Komunalno preduzeće „3. septembar“ a regonalne saobraćajnice i magistralu „Putevi Srbije“. U toku  je tender za odabir preduzeća koje će čistiti sneg na putnim pravcima Nova Varoš – Božetići i Drmanovići-Akmačići – kaže direktor Direkcije za za izgradnju opštine Miroljub Šaponjić.

Iz opštinskog Šaba za vanredne situacije apeluju na vozače da se striktno pridržavaju zimskog režima kretanja i parkiranja vozila. Apel je upućen i građanima da prilikom čišćenja ispred svojih kuća i lokala sneg ne bacaju na kolovoz.

- Zbog toga će zimus biti pojačana kontrola saobraćajne policije i nadležnih inspekcija - kažu u Štabu za vanredne situacije.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.