Od prvog novembra obavezne zimske gume

zlatarinfo.rs 30. октобар 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Zimske gume (foto: b92.net)

Narednih pet meseci vozači moraju imati sva četiri zimska pneumatika

Auto- moto Savez Srbije podsetio je vozače da će prema Pravilniku o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila,  od prvog novembra morati da voze sa zimskom opremom. 

U slučaju lošijih vremenskih prilika, automobili će  u periodu do 1. aprila morati da budu opremljeni sa sve četiri zimske gume sa dobrom šarom koja ne sme biti plića od 4 milimetra. Ako šofere posluže vremenski uslovi, pa na kolovozu ne bude snega i leda, zimski pneumatici neće biti obavezni.

U ovom periodu za vožnju na putevima van naseljenih mesta, vozačima će biti neophodni i lanci ili druga oprema koja omogućava bolju trakciju (prijanjanje) uz klizav kolovoz.

Cena jedne zimske gume kreće se oko tri i po hiljade dinara, a predviđene kazne za nepoštovanje ovog propisa su od 6 do 20 hiljada dinara za fizička lica.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.