Продужен рок за конкурс "Европског Прогреса"

zlatarinfo.rs 22. октобар 2014. године Друштво Коментари

Програм европског партнерства са општинама Програм европског партнерства са општинама

Реализацију програма за економско оснаживање рањивих група Југоисточне и Југозападне Србије подржаће Европска унија и Влада Швајцарске са 46 милиона динара.

Позив за подршку пројектима који ће бити реализовани у сарадњи локалних самоуправа и организација цивилног друштва продужен је до 14. новембра у 16 часова, пише на сајту "Европског Прогреса" - Програма европског партнерства са општинама.

Овај програм има за циљ економско оснаживање рањивих група Југоисточне и Југозападне Србије, а његову реализацију подржаће Европска унија и Влада Швајцарске са 46 милиона динара.

Сви пројекти морају бити у сагласности са општинским стратегијама одрживог развоја и морају се базирати на једном од следећих приоритета: запошљавање, смањење сиромаштва и помоћи социјално укључивање осетљивих група; промоција интеркултуралног дијалога; подизање свести о питањима миграција и помоћ у смањењу трговине људима.

Право учешћа на овом конкурсу имају удружења и организације регистроване у најмање једној од 34 општине  "Европског Прогреса".

Локалне самоуправе укључене у "Програм европског партнерства са општинама" су: Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница и Тутин у југозападној Србији, и Прокупље, Блаце, Житорађа, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце , Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац у југоисточној Србији.

 


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.