Продужен рок за конкурс "Европског Прогреса"

zlatarinfo.rs 22. октобар 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Програм европског партнерства са општинама

Реализацију програма за економско оснаживање рањивих група Југоисточне и Југозападне Србије подржаће Европска унија и Влада Швајцарске са 46 милиона динара.

Позив за подршку пројектима који ће бити реализовани у сарадњи локалних самоуправа и организација цивилног друштва продужен је до 14. новембра у 16 часова, пише на сајту "Европског Прогреса" - Програма европског партнерства са општинама.

Овај програм има за циљ економско оснаживање рањивих група Југоисточне и Југозападне Србије, а његову реализацију подржаће Европска унија и Влада Швајцарске са 46 милиона динара.

Сви пројекти морају бити у сагласности са општинским стратегијама одрживог развоја и морају се базирати на једном од следећих приоритета: запошљавање, смањење сиромаштва и помоћи социјално укључивање осетљивих група; промоција интеркултуралног дијалога; подизање свести о питањима миграција и помоћ у смањењу трговине људима.

Право учешћа на овом конкурсу имају удружења и организације регистроване у најмање једној од 34 општине  "Европског Прогреса".

Локалне самоуправе укључене у "Програм европског партнерства са општинама" су: Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница и Тутин у југозападној Србији, и Прокупље, Блаце, Житорађа, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце , Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац у југоисточној Србији.

 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.