Nova Varoš: Sportska sala Gimnazije pet godina bez upotrebne dozvole

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 30. септембар 2014. године Друштво Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Građena državnim parama, a još nedovršena – dvorana Gimnazije

Sporovi zbog propusta „As-transa“ iz Požege i nadzora u izgradnji. Opština traži da dvoranu preuzme u vlasništvo.

Sportska dvorana Gimnazije „Pivo Karamatijević“ u Novoj Varoši otvorena je pre pet godina i to bez upotrebne dozvole, koju još nema. U međuvremenu traju pritisci da salom gazduje opština: najpre su „oko bacili“ Sportski savez i Rukometni klub „Zlatar“, a poslednjih nedelja su čelnici lokalne uprave uporni u nastojanju da je preuzmu u vlasništvo.

Nedavno je Izvršni savet SO doneo odluku o preuzimanju dvorane, ali se Školski odbor Gimnazije, na koga su vršeni pritisci, oglasio nenadležnim za ovu nezakonitu rabotu.

- Sportska sala izgrađena je sredstvima budžeta Republike Srbije, na zemljištu u državnoj svojini i Gimnazija ima pravo da upravlja nepokretnom stvari koju koristi, ali i ne da prenese pravo upravljanja na druge nosioce javne svojine – nevedeno je u odgovoru ministra dr Srđana Verbića. 

Pošto im nije uspela „prečica“, vlast je poslušala ministra prosvete da se obrate Republičkoj direkciji za imovinu.Inače, na poslednjoj sednici SO upućeno je puno zamerki na održavanje ovog objekta. Odbornik Rade Bato Matović ( GG) rekao je da je dvorana u gorem stanju nego neke izgrađene pre 34-40 godina i da ga je sramota od ekipa i kolega koji dolaze na utakmice zbog stanja sanitarnih prostorija, oštećenja zidova, jezerceta na prilazu...

Sala za nastavu 55O srednjoškolaca i utakmice lokalnih klubova Sala za nastavu 55O srednjoškolaca i utakmice lokalnih klubova

- Dok direktor Gimnazije ubira prihode od iznajmljivanja dvorane, opština snosi troškove održavanja.Poslaću građevinsku inspekciju da zatvori dvoranu jer je to jedini način da se reše problemi u održavanju i gazdovanju objektom.Nemamo drugog izlaza jer republički organi sporo rešavaju nastalu situaciju – naglasio je predsednik opštine Dimitrije Paunović na sednici SO.

- Lokalna uprava bi trebalo da pita svoje inženjere iz Direkcije za izgradnju, koji su bili u nadzoru tokom gradnje, zašto je slaba hidroizolazija, zašto se krune zidovi, a izkrzani su pločnik i trotoari? - odgovara na kritike Predrag Tomašević, direktor Gimnazije i dodaje - Svaku sitauaciju izvođača radova „As-transa“ iz Požege sam prekrižai, jer nije bila realna.

Nastavu fiskulture u dvorani u dve smene pohađa 550 đaka Gimnazije i Tehničke škole, dok gradski klubovi imaju po tri termina i subotu i nedelju za utakmice.Od aprila im je, kaže Tomašević, korišćenje besplatno, a škola plaća čistačicu.

SPOR SA IZVOĐAČEM RADOVA

Dvorana Gimnazije otvorena je bez upotrebne dozvole pre pet godina, uz prisustvo ministra prosvete Žarka Obradovića.

- Bio sam protiv otvaranja dok se ne otklone nedostaci uočeni na tehničkom prijemu – tvrdi direktor Tomašević.- Pred Višim apelacionim sudom u Beogradu u toku je spor sa „As-transom“, koji je u stečaju zbog 15 miliona više naplaćenih para iz rezervi Ministarstva prosvete.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.