Nova Varoš - Bela Reka: Asfalt koči samovolja

novosti.rs (D. Gagričić) 15. септембар 2014. године Друштво Коментари

Pripreme za asfalt, a „zapelo“ za 700 metara bela reka Pripreme za asfalt, a „zapelo“ za 700 metara (foto: D. Gagričić)

Porodica Milinković zaustavila završetak poslednje deonice puta Jasenovo – Ljubiš. Komšije najavljuju bojkot vlasnika poseda i traže da vlast reaguje.

Ne dam zemlju dok na lice mesta ne dođe komisija i geometri, a sad tražim i odštetu. Putari i novovaroška direkcija za izgradnju su pre tri godine uzeli deo poseda džabe, bez rešenih imovinskih odnosa, a sad izbegavaju da dovrše radove...

Ovako za „Novosti“ kazuje Milomir Milinković iz Bele Reke, pod Murtenicom, čija je porodica krajem prošle nedelje, kao i pre tri godine, sprečila putare u pripremama za asfaltiranje poslednje trase državnog puta drugog reda Jasenovo - Ljubiš. Ovi radovi bi opštine Nova Varoš i Čajetina i njihova sela spojili još jednom saobraćajnicom, pored magistralnog druma preko Zlatibora.

- U lošem stanju je prilaz kući na bregu, nosim seno na rukama. Putari su potkopali kuću, koja je iznad puta, sa slabim temeljima su uradili podzide, mali su kanali... Za garažu, koju su mi podigli 2011, tek pre nekoliko dana doterali su krov. Uzalud mi prete policijom - priča Milomir, odlučan u nameri.

U preduzeću „Putevi“ iz Užica računali su da će do kraja septembra, pre snegova na Murtenici, okončati radove na „banskom putu“, koje sa 18 miliona dinara finansiraju „Putevi Srbije“. U sporu su nedavno posredovali čelnici opštine i danima su radovi tekli bez rampe i zabrana.

- Milinkovićima smo uradili sve što je dogovoreno. Na trasi smo izveli više od 80 odsto radova, predstoji samo nasipanje dela tampona i asfaltiranje - tvrdi Milojko Matović, rukovodilac gradilišta „Puteva“.

Komšije kažu da su na ivici strpljenja i tvrde da nije bilo spora sa vlasnikom imanja, Milomirovim ocem Milanom, sve dok prste nije umešala snajka Raduška. Oni najavljuju da će, ako vlast ne preduzme korake, uzeti pravdu u svoje ruke, tako da će kao prvi korak bojkotovati Milinkoviće, prekinuti svaki kontakt sa njima.

UCENE I INAT 

- NE znam šta više traže Milinkovići, kad je njima urađeno znatno više nego drugima? Trasa puta duga 700 metara zauzela je njihovo imanje na nekoliko mesta sa samo po tridesetak centimetara - ljut je Rade Žunić. - Selo lomi kola po lokvama, ceo život čekamo asfalt i sad nas iz inata - ucenjuju.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.