Handžar divizija u Novom Pazaru? (video)

glaszapadnesrbije.rs 08. септембар 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Zukorlićevi vojnici isti kao muslimanska milicija iz 1943. godine.

Stručnjaci upozoravaju državu da reaguje povodom smotre srednjoškolaca u zelenim uniformama koji su šetali Pazarom. Pohod na Hadžet, koji je pre dva dana u Novom Pazaru organizovao sandžački muftija Muamer Zukorlić sa srednjoškolcima obučenim u zelene uniforme, predstavlja pretnju za Srbiju i nadležni moraju da reaguju jer je taj skup bio klasična vojna vežba, upozoravaju poznavaoci političkih i društvenih prilika.

- To je najava postojanja nečega što se može nazvati civilna garda jer su uniforme koje su tokom šetnje nosili mladići potpuno iste kao uniforme muslimanske milicije iz Drugog svetskog rata, 1943. godine. To dobijate u momentu kad se u BiH i na Kosovu hapse oni koji regrutuju ljude za borbu u Iraku - kaže predsednik IO Foruma za etničke odnose, Dušan Janjić i dodaje da je to uvod u novu eskalaciju sukoba u Sandžaku i poruka da predstojeći izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina 26. oktobra neće biti održani u mirnoj atmosferi.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da se na teritoriji Srbije desila klasična vojna vežba i da vlasti moraju da reaguju, jer će se u suprotnom „sutra suočavati s velikim posledicama“.

- Mladići u zelenim uniformama i s crvenim fesom na glavi, te ratnim zastavama takozvane Armije BiH koji su tobož odali počast Bošnjacima koji su streljani pre sedam decenija mnogo su opasniji i gori od pripadnika zloglasne Handžar divizije - smatra Anđelković.

Zukorlić je isprovocirao srpsku javnost pre dva dana, kad je odao počast Bošnjacima koje su komunisti pogubili kao saradnike okupatora u Drugom svetskom ratu, skupom u kojem su srednjoškolci u zelenim uniformama i crvenim fesovima kroz Novi Pazar prošetali s bošnjačkim zastavama.

 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.