Nova Varoš: Seoska olimpijada na Zlataru

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 03. септембар 2014. године Спорт Коментари

Seoska olimpijada (foto: Ž. Dulanović)

Dvanaesta Seoska olimpijada moraće 13. septembra da se održi na Zlataru, na sportskim terenima bivšeg Rehabilitacionog centra, jer u selu Amzići još uvek nije počela gradnja stadiona za potrebe igara.

Amzići će zbog toga tek idećeg leta biti domaćin  susreta seoske omladine iz novovaroškog kraja,  dok je domaćin 2016. godine Mesna zajednica Draglica.

Zbog žalbe pojedinih učesnika tendera na odluku o izvođaču radova, izgradnja sportskog  terena za Seosku olimpijadu u Amzićima trebala bi da počne tek narednih dana. Asfaltirani sportski teren  gradiće se nedaleko od zakatančene četvororazredne škole u centru sela , a vrednost građevinskih radova, prateće opreme i sportskih rekvizita je oko 4,5 miliona dinara.

- Zbog besparice, umesto dva – za basket, rukomet, mali fudbal i odbojku, gradiće se jedan multifunkcionalni teren za sva četiri sporta. Novi plan je da se jesenas izvedu samo zemljani radovi koje finansira lokalna samouprava, a da se na proleće uz obećanu pomoć Ministrstva omladine i sporta teren asfaltira i kupi neophodna oprema – kaže direktor Direkcije za izgradnju Miroljub Šaponjić.

I na ovogodišnjim igrama na Zlataru mladi iz svih 12 seoskih mesnih zajednica nadmetaće se u muškoj i ženskoj konkurenciji u sportskim disciplinama i čobanskim veštinama – malom fudbalu, odbojci, basketu, stonom tenisu, pikadu, šahu, sportskom ribolovu, skoku u dalj, bacanju kamena s ramena, vučenju konopca i nadvlačenju klička. Organizatori su Opština Nova Varoš i Turističko-sportski centar „Zlatar“.

- Mada je obećano, jesenas se neće graditi sportski tereni u dvorištu četvororazredne škole u Draglici, a razlog su besparica i teška ekonomska situacija. Sigurno je međutim da tradicija neće biti prekinuta i da će i ovo selo, poput drugih, do početka igara dobiti moderne sportske terene – kaže zamenik predsednika opštine Ivan Mladenović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.