Dino Ajanović, rukometaš Zlatara: Iz provincije u reprezentaciju

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 03. септембар 2014. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Dino Ajanović

Mada mu je tek 18 leta, Dino Ajanović, desno krilo rukometaša Zlatara, već je sebi obezbedio mesto u istoriji lokalnog sporta u Novoj Varoši. Na nedavnom Evropskom prvenstu za kadete u Poljskoj on je branio boje Srbije i tako postao prvi sportista iz našeg grada koji je zaigrao u reprezentaciji kao igrač Zlatara.

Novovarošani koji su pre njega imali tu čast, dres sa držanim grbom obukli su tek pošto su se dokazali u klubovima van rodnog grada.

Na Evropskom šampionatu na kome je igralo 16 selekcija, Srbija je osvojila tek 13 mesto, pa izabranici selektora Vladimira Dragićevića nisu uspeli da izbore direktan plasman na predstojeće Svetsko prvenstvo. Ajanović je u Poljskoj igrao svih sedam mečeva i na njima tresao mrežu protivnika čime je na najbolji način opravdao ukazano poverenje.

- Zadovoljan sam svojim igrom na Evropskom prvenstvu, ali ne i igrom i plasmanom  ekipe.  Najviše golova dao sam Rusiji, čak šest, ali smo na žalost  izgubili sa dva gola razlike i tako prokockali i poslednju šansu da se plasiramo među prvih deset i  već u Poljskoj obezbedimo kartu za šampionat svet– kaže Ajanović.

Za razliku od svojih klubskih kolega iz Zlatara koji su otišli na odmor nakon plasmana u viši rang, Ajanović je zbog obaveza u reprezentaciji leto proveo radno. Tokom završnih priprema za šampionat u Poljskoj kadeti Srbije igrali su letos na turnirima u Rusiji, Francuskoj i Kataru i baterije punili u kampu reprezentacije u Banji Koviljači.

- Za mene je to jedno veliko igračko i životno iskustvo, jer nije mala stvar igrati za reprezentaciju i na takmičenju ovog značaja. Posebno imponuje činjenica da sam bio jedini reprezentativac iz ovog dela Srbije i da sam obukao državni dres kao član kluba iz malog grada u unutrašnjosti – kaže Ajanović.

Dres Zlatara, koji će od ove jeseni igrati u Super B ligi, Ajanović je prvi put obukao pre šest godina. Boje kluba u kome je ponikao braniće sigurno do idućeg leta, kada završava srednju školu.

- Za sada nemam ništa u planu, a dali ću napustiti Novu Varoš zavisiće od odluke o nastavku školovanja i eventualnih ponuda za prelazak u drugi klub. U Zlataru  sam dobio prvu priliku i formirao se kao igrač i sigurno mi neće biti lako da promenim klub i sredinu – kaže Ajanović. 

Nesuđeni fudbaler

Poput većine svojih drugova Dino je kao dečak maštao da jednog dana postane poznati fudbaler.

- Već nakon par treninga na gradskom stadionu na Branoševcu video sam da fudbal nije sport za mene. Onda sam odgledao jedan lokalni rukometni turnir i odlučio da treniram ovaj sport.  I nisam se pokajao – kaže reprezentativac Dino Ajanović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.