Nova Varoš: Investicija od oko 7,1 milion dinara

danas.rs (R. Popović) 29. август 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Pijaca Nova Varoš

Nakon višemesečnog kašnjenja, neimari subotičkog preduzeća „Maksim-gradnja“ priveli su kraju radove na izgradnji pijačnog objekta za prodaju belog mrsa i suvomesnatih proizvoda.

Zatvoreni tipski objekat, smešten tik uz zelenu pijacu, ispunjava sve važeće standarde za prodaju namirnica životinjskog porekla, čime je konačno rešen problem oko neispunjavanja propisanih sanitarno-higijenskih uslova zbog kojih su inspekcijske službe prethodnih godina u više navrata zatvarale taj doskorašnji deo zelene pijace. Ova investicija je vredna oko 7,1 miliona dinara, a finansirali su je Opština Nova Varoš i Ministarstvo privrede posredstvom Nacionalne agencije za unapređenje privrednih aktivnosti. 

Reč je o objektu izgrađenom od čelične konstrukcije i panela, na površini od dve stotinak kvadratnih metara, čija je unutrašnjost opremljena sa pet rashladnih vitrina za prodaju suvomesnatih proizvoda i brojnim tezgama koje su zakupili proizvođači belog mrsa. Odrađeni su i poslovi vezani za priključke za vodu i struju, a uskoro bi trebalo da konačno budu završeni i radovi na ugradnji ventilacionog sistema. Objektom, čija je izgradnja kasnila osam meseci, gazduje Komunalno preduzeće „3. septembar“, a zgrada je rađena po projektu opštinske Direkcije za izgradnju.

Novovaroška pijaca, inače, bila je jedna od retkih u ovom delu Srbije koja nije imala adekvatan natkriveni i zatvoren prostor za prodaju belog mrsa, pršute i slanine, a zbog loših sanitarno-higijenskih uslova veterinarska inspekcija je u više navrata zatvarala ovaj deo gradske pijace, što je bio i razlog čestih protesta proizvođača sira, kajmaka, pršute, slanine i ostalih prerađevina od mesa. Poslednji u nizu bio je lane početkom oktobra, nakon kojeg su opštinski čelnici pokrenuli inicijativu da se objekat konačno izgradi i to u što kraćem roku.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.