Nova Varoš: Krpljenje udarnih rupa

danas.rs (R. Popović) 22. август 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Građevinsko preduzeće „Putevi Užice“ završili su radove na asfaltiranju i krpljenju udarnih rupa na regionalnom putu Nova Varoš - Sjenica, na potezu od prigradskog naselja Milanovac ka turističkoj zoni na Zlataru. Reč je o postavljanju asfaltne podloge na površini od oko 4.000 kvadratnih metara, a projektom rehabilitacije ove saobraćajnice predviđeni su i radovi na izgradnji slivnika i šahti za vodu, kao i postavljanje bankina.

Radovi su tekli sporo, a meštani i gosti Zlatara su negodovali zašto se sanacija ovog značajnog putnog pravca odvija u jeku turističke sezone. Iz „Puteva Srbije“, koji su finansirali projekat, najavljuju da se za, kako ističu, bolja vremena odlaže proširenje prvog kilometra na ovoj deonici, preskočenog prilikom rekonstrukcije puta Nova Varoš - Aljinovići, pre četiri godine. Tada je, naime, opština kasnila u izradi projekta pešačkih staza i pratećih objekata, pa su izvođači otišli.

Vozači kažu da im je zbog odugovlačenja posla bila ugrožena bezbednost, kao i da su poprilično stradali amortizeri, spone i drugi delovi automobila na udarnim rupama jednog od glavnih opštinskih i turističkih putnih pravaca, preko Akmačića, do Uvačkog jezera i Božetića, prema Ivanjici. Slabo punjenje opštinskog budžeta je razlog za izostanak zakrpa, prema rečima Miroljuba Šaponjića, direktora Direkciji za izgradnju, te će radovi biti pomereni za sredinu septembra.

Zbog besparice , letos će se u selima novovaroškog kraja asfaltirati samo deonica od 1,5 kilometara u Seništima. Međutim, zahvaljujući podršci Ministarstva poljoprivrede, do kraja oktobra biće uloženo 17,8 miliona dinara u 18 kilometara atarskih (poljskih) puteva. U Rutošima, Akmačićima, Jasenovu, Kućanima i Gornjem Trudovu nasipaće se i valjati kamena podloga, kopati kanali i graditi propusti.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.