Etno moda, skup slikara i sportski filmovi na Zlatiboru

glaszapadnesrbije.rs 13. август 2014. године Туризам Традиција Коментари

Zlatibor jezero Zlatibor (foto: Wikimedia Commons)

U drugoj polovini avgusta, počev od narednog vikenda, na Zlatiboru će se održati nekoliko značajnih manifestacija.

Najpre će u subotu, 16. avgusta, na Kraljevom trgu od 21 sat, u okviru Etnopeje, Međunarodnog festivala visoke etno mode, biti predstavljene kolekcije kreatora iz Srbije, Poljske, Norveške i Ukrajine.

Potom će od nedelje, 17. avgusta, narednih šest dana u selu Trnava trajati 22. Likovna kolonija u ateljeu slikara i vajara Vladimira Mitrovića, na kojoj će učestvovati umetnici iz Beograda, Novog Pazara, Bajine Bašte i Užica.

Treći Međunarodni festival sportskog filma odvijaće se od 22. do 25. avgusta, u prostorijama Kongresnog centra “Srbija”, a organizatori su pripremili raznovrstan program. Svečano otvaranje je zakazano za petak, 22. avgust u 19 sati. U večernjem programu Festivala biće prikazani dugometražni igrani filmovi uz prisustvo autora i glumaca, „Montevideo vidimo se“ na otvaranju, „Nacionalna klasa“ 24. avgusta i „Trener“, poslednjeg dana festivala.

Ove godine, pored nagrada autorima, biće dodeljena i priznanja za životno delo, i to iz oblasti sporta Miru Ceranu iz Slovenije, Ranku Žeravici, Radomiru Antiću iz Srbije, Branku Iliću iz Čikaga, predsedniku Fudbalske federacije savezne američke države Ilinois, a što se filma tiče reditelju Goranu Markoviću.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam tradicija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.