Novi Pazar sveukupni pobednik 51. MOSI igara

priboj033.com 13. август 2014. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo 51. MOSI - Novi Pazar

Nakon pet dana takmičenja u 15 sportskih disciplina završene su 51. Međuopštinske omladinske sportske igre. Sveukupni pobednik je domaćin, Novi Pazar.

Pobednički pehar 51. MOSI, pripao je Novom Pazaru. Domaćin je bio najbolji u sveukupnom plasmanu, drugo mesto pripalo je Prijepolju, a treće Rogatici. U ženskoj kunkurenciji, prva je ekipa Sokolca, drugo mesto zauzelo je Prijepolje, a trećeplasirana je Rogatica. Kod muškaraca, domaćin Novi Pazar je zauzeo prvo mesto, drugoplasirana je ekipa Prijepolja, dok je Bajina Bašta na trećoj poziciji.

Najbolja sportistkinja bila je atletičarka Gorana Cvijetić iz Sokolca sa tri zlatne (100, 200 i 400 metara)  i jednom srebrnom medaljom (štafeta četiri puta 100 metara). Bacač kugle iz Sjenice Asmir Kolašinac proglašen je za najboljeg sportistu, pošto je daljinom od 20,79 metara postavio novi rekord MOSI igara. Trofej za fer-plej pripao je Goraždu, a najbrojnija gostujuća ekipa je Sjenica, sa 162 takmičara.

Ovogodišnje  51. MOSI u Novom Pazaru su od 6. do 10. avgusta okupile preko 2.000 učesnika iz 29 gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, i po oceni mnogih su veoma dobro organizovane. Jedina zamerka je termin održavanja samih Igara, koji je znatno pomeren, što je sprečilo mnoge sportiste da nastupe za svoje opštine zbog obaveza u klubovima za koje nastupaju.

Skupština MOSI, koja je održana u toku trajanja igara, je donela odluku da se 53. Igre organizuju u Rogatici, dok će domaćin 54. MOSI biti iz Crne Gore.

Na kraju, kako to obično i biva, sportisti Novog Pazara, predali su zastavu MOSI, kolegama iz Požege, koja je domaćin, narednih 52. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.