Pribojska Banja: Otvorena četiri kupatila

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 05. август 2014. године Туризам Коментари

Renovirana kupatila u Pribojskoj Banji Renovirana kupatila u Pribojskoj Banji (foto: D. Gagričić)

Nakon rekonstrukcije četiri kupatila, od kojih je jedno bilo još iz turskog doba, juče je u Pribojskoj Banji počela turistička sezona. O gostima brinu Turistička organizacija i ekipa lekara opšte prakse, smeštena u konaku manastira Sveti Nikola.

Kupatilo sa saunom u staroj i tri bazemna u novoj banji, prema rečima Vladana Radovića, direktora Turističke organizacije Priboja, u jednoj smeni mogu da prime oko 120 kupača. Kupatila rade od 7-22 sata, karta za kupanje košta 150 dinara, a banjski list je 500 dinara. Smeštaj je moguć jedino u privatnom sektoru, gde konak oko 500 dinara, dok je pansion u restoranu „Dabar“ i etno selu „Gaj 1.800 dinara, a u „Skrivenom cvetu 1.500 dinara.

Renovirana kupatila u Pribojskoj Banji (foto: D. Gagričić)Renovirana kupatila u Pribojskoj Banji (foto: D. Gagričić)

Pored reume i povreda koštano-zglobnog sistema, mnogi posetioci iz zapadne Srbije, BiH i Crne Gore na dva izvora termalne vode u Banji traže leka oboljenju nerava, nekim ginekološkim i kožnim oboljenjima, zatim bolestima sistema za varenje, žučne kese, burbega i mokraćnih kanala.Odeljenje pribojske Bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju trenutno radi u hotelu „Lim“ u Novom Priboju.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam pribojska banja vladan radovic to priboj termalna voda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.