Nova Varoš: Na MOSI ide svega 40 sportista

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 05. август 2014. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo

Na ovogodišnje Međuopštinske omladinske sportske igre MOSI koje su od 6. do 10. avgusta u Novom Pazaru, iz Nove Varoši putuje svega četrdesetak sportista, a grad na padinama Zlatara imaće takmičare samo u četiri od ukupno 15 sportskih disciplina.

Boje Nove Varoši na 51. MOSI braniće muške ekipe u stonom tenisu, sportskom ribolovu, fudbalu i malom fudbalu i ženska ekipa u sportskom ribolovu.

Na najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji na prostoru Balkana ove godine učestvovaće preko 2.000 sportista  iz 29 gradova i opština na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a od ove godine na igrama prvi put učestvuju Pale, Gusinje i Zubin Potok. Nova Varoš koja je jedan od osnivača igara i čiji su sportisti lane u Prijepolju osvojili osam medalja, od čega četiri zlatne, nikada međutim nije imala malobrojniju ekipu do sada.

- Razlog su besparica i novi termin igara koji ne odgovara pripremama većine  sporstkih ekipa – kažu u Sportskom savezu Nove Varoši.

Na MOSI u Novom Pazaru mladi sa tromeđe takmičiće se u muškoj i ženskoj konkurenciji u disciplinama atletika, odbojka, rukomet, košarka,  plivanje, odbojka na pesku, sportski ribolov, monti bajk (biciklizam) i stoni tenis, a samo u muškoj u fudbalu, malom fudbalu, šahu, planinarstvu, kajaku i tenisu. Na ovogodišnjim igrama neće biti takmičenja u karateu, a zbog malog broju prijavljnih ni u šahu u ženskoj konkurenciji.

Prošle godine na jubilanim 50.  MOSI, od 3. do 7. jula u Prijepolju, Nova Varoš je imala ukupno 107 sportista u svim disciplina.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.