U Probojskoj Banji pokušavaju da (koliko-toliko) spasu sezonu - Kupanje od Ilindana

novosti.rs (D. Gagričić) 29. јул 2014. године Друштво Коментари

Pribojska banja Pribojska banja (foto: D. Gagričić)

Izvođači radova na renoviranju četiri kupatila žure da okončaju poslove na uređenju okoline i umivanju centra Banje, kako bi od Ilindana (3. avgusta) omugućili dolazak i kupanje većeg broja gostiju.

Izvođači radova na renoviranju četiri kupatila žure da okončaju poslove na uređenju okoline i umivanju centra Banje, kako bi od Ilindana (3. avgusta) omugućili dolazak i kupanje većeg broja gostiju, koji na dva izvora termalne vode tempereture 35,7 i 37,5 stepeni traže leka reumi i drugim boljkama.

I lokalna uprava preduzima korake da se koliko-toliko spasi turistička sezona u nekad poznatom lečilištu, gde su prekinuti radovi na rekonstrukciji RH centra, a kasni završetak kupatila, koji su od pre dve godine u vlasništvu Mileševske eparhije.

- Eparhija je privremeno, do završetka kompleksa, ustupila opštini četiri kupatila i naša je obaveza da od početka avgusta organizujemo usluge gostima - od kupanja do zdravstvene zaštite – ističe predsednik opštine Lazar Rvović, dodajući da će u konaku manastira Svezi Nikola biti ekipa odeljenja pribojske Bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Pribojska Banja Privodi se kraju obnova kupatilaPribojska Banja Privodi se kraju obnova kupatila

Pored reume i povreda koštano-zglobnog sistema, mnogi posetioci iz zapdne Srbije, BiH i Crne Gore u Banji traže leka oboljenju nerava, nekim ginekološkim i kožnim oboljenjima. Blagoalkalna voda, koja je bez mirisa i nema primese teških metala, izuzetna je i za pijenje i lečenje bolesti sistema za varenje, kao i stanja posle operacija, zatim kod bolesti žučne kese, burbega i mokraćnih kanala.

U Banji je svojevremeno preko 60 kuća izdavalo preko 650 ležaja. Sada je cena smeštaja 400-500 dinara po krevetu, a pansion 1.800 – 2.000 dinara, dok će karta za kupanje koštati 150 dinara.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.