Zlatar: Ministar sporta obišao terene i sportiste

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 22. јул 2014. године Туризам Спорт Коментари

Otvaranje sportski terena hotela Panorama Otvaranje sportski terena hotela Panorama (foto: D. Gagricic)

Vanja Udovičić istakao da su idealni uslovi za sportiste i rekreativce i da će planina dobiti ambulantu Zavoda za sport i sportsku medicinu.

Ministar sporta i omladine u Vladi Srbije Vanja Udovičić, sa saradnicima, u utorak je na Zlataru prisustvovao otvaranju sportskog terena hotela „Panorama“, u čije je natkrivanje i novu podlogu na 1.500 kvadrata opština Nova Varoš uložila pet miliona dinara. Sa čelnicima opštine i TSC „Zlatar“ ministar je razgovarao o koracima na unapređenju uslova boravka sportskih ekipa i neohodnim investicijama, a izneo je i sugestije za proširenje bazena na 25 metara i gradnji balon sale.

- Zlatar zaslužuje pažnju Republike, kako bi se proširili i iskoristili kapaciteti za pripreme sportista, ali i da bude dostupan rekreativcima i mladim ljudima, u interesu svih građana Srbije.Shodno onoj narodnoj : „U zdravom telu – zdrav duh“, Srbiji je neophodno da se na zdravlju nacije angažuju svi – od sportskih saveza, Olimpijskog komiteta, do klubova i lokalnih uprava - rekao je Udovičić.

Ministar sporta najavio je otvaranje ambulante Zavoda za sport i sportsku medicinu iz Beograda u RH centru na ovoj planini, jer svi roditelji, kako je rekao, nemaju mogućnost da svoju decu dovedu na preglede u Beograd. Preventiva je neophodna, ne samo za sportiste, već i rekreativce i učenike.Naglasio je i da će narednih meseci biti „kontrolnih tačaka“ dogovora o zajedničkoj akciji.

Nekadašnji as vaterpolo reprezentacioje sreo se i sa članovima ovdašnjih klubova i ljubazno i strpljivo se odazivao njihovim pozovima da ih zajednički, za uspomenu ovekoveče objektivi fotoaparata.

Dimirtije Paunović, predsednik opštine, rekao je da su u toku razgovori sa Bolnicom iz Priboja o otvaranju odeljenja fizikalne medicine i rehabilitacije, ali i drugim sadržajima koji ovu vazdušnu banju, sa nadmorskom visinom od 1200 -1600 metara, treba da učine privlačnom destinacijom za sportiste Srbije i okruženja.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam sport dimitrije paunović ivana novaković tsc zlatar vanja udovičić tereni


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.