Zlatar - Nova Varoš: Udarne rupe čekaju zakrpe

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 22. јул 2014. године Друштво Коментари

Radovi u jeku turisticke sezone na putu Nova Varos - Zlatar ŽALBE Radovi u jeku turističke sezone na putu Nova Varoš - Zlatar (foto: D. Gagričić)

I gosti i meštani se žale da su saobraćajnice nespremno dočekale turističku sezonu, pa udarne rupe uzimaju danak, a ponegde se radovi izvode u jeku dolaska turista.

Na regionalnom putu prema Zlataru užički putari grade slivnike i šahte za vodu i postavljaju bankine. Radovi teku sporo, sa prekidima, a iz „Puteva Srbije“ su najavili da će uskoro asfaltirati 4.000 kvadrata izlokanog i oštećenog kolovoza. Za bolja vremena se odlaže proširenje prvog kilometra, preskočenog prilikom rekonstrukcije puta Nova Varoš – Aljinovići, pre četiri godine. Tada je, naime, opština kasnila u izradi projekta pešačkih staza i pratećih objekata, pa su izvođači otišli.

Vozači se ljute da je ugrožena bezbednost i što im stradaju amortizeri, spone i drugi delovi automobila na udarnim rupama jednog od glavnih opštinskih i turističkih putnih pravaca, preko Akmačića, do Uvačkog jezera i Božetića, prema Ivanjici. Slabo punjenje opštinskog budžeta je razlog za izostanak zakrpa, prema rečima Miroljuba Šaponjića, direktora Direkciji za izgradnju, pa su radovi mogući tek početkom jeseni. Inače, ovaj put se minulih godina najčešće krpio uoči „Sirijade“ i sabora u Štitkovu na Gospođindan. „Tradicija“, dakle, neće biti izneverena.

Zbog besparice letos će se u selima asfaltrati samo deonica od 1,5 kilometara u Seništima. Međutim, zahvaljujući podršci Ministarstva poljoprivrede, do kraja oktobra biće uloženo 17,8 miliona dinara u 18 kilometara atarskih (poljskih) puteva. U Rutošima, Akmačićima, Jasenovu, Kućanima i Gornjem Trudovu nasipaće se i valjati kamena podloga, kopati kanali i graditi propusti.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.