Draglica: Škola umesto slane konačno dobila pitku vodu

blic.rs (Ž. Dulanocić) 04. јул 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Konačno dobili pitku vodu: Đaci škole u Draglici

Četvororazredna škola u centru sela Draglica kod Nove Varoši konačno je opet dobila pitku izvorsku vodu, umesto vode koju je zagadila putarska so, pa malobrojni đaci škole na padinama Murtenice na jesen neće morati da na nastavu nose i flaširanu vodu za piće.

Umesto vode sa zagađenog izvorišta Memedovac, u školski vodovod uključeno je Kutlašića vrelo iznad magistrale za more, a radove vredne 660.000 dinara finansirali su Opština Nova Varoš i Republička direkcija za puteve. Višak vode koristiće desetak domaćinstava iz zaseoka Rasnica koji kubure sa suvim slavinama.

- Izvor Memedovac zagađen je pre desetak godina kada je na proširenju iznad izvora otvorena baza službe za zimsko održavanje puteva. Lagerovana putarska so tada je kroz zemljište dospela u izvor, pa je salinitet vode iz školskog vodovoda bio čak hiljadu puta veći od dozvoljenog, a analize su pokazale da bi i pola veka nakon eventualnog uklanjanja baze iz izvora tekla slana voda – kaže zamenik predsednika opštine Nova Varoš Ivan Mladenović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.