Murtenica: Stradali krovovi i borovi

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 26. јун 2014. године Природа Вести у сликама Коментари

Draglica oluja (foto: D. Gagričić)

Olujni vetar u ponoć između srede i četvrtka pustošio selo Draglicu

Za samo sedam-osam minuta olujni vetar je ispred ponoći ostavio pustoš u novovaroškom selu Draglici, na padinama Murtenice. Vetar je skidao lim i crep sa krovova kuća i štala i rušio pomoćne objekate u 40 domaćinstava. Stradala je letina, voćnjaci, plastenici i vrtovi, kao i veliki šumski kompleksi u kojima su polomljeni ili izvaljeni stari borovi, ali i mladi zasadi.

Selo je ostalo bez struje i telefona, a više zaseočkih puteva presekla su izvaljena stabla.Meštani su juče krčili puteve i skidali crep sa pomoćnih objekat da prekriju kuće i zaštite ih od padavina. Bojan Selaković, sekretar MZ, kaže da je selu najpotrebniji crep.

Na osnovu predloga Štaba za vanredne situacije, zamenik predsednika opštine Nova Varoš, Ivan Mladenović, u četvrtak je u 12,30 sati proglasio vanrednu situaciju na teritorikji opštine Nova Varoš.

Radivoje Bujišić , načelnik Štaba za vanredne situacije, kaže da je preduzet prvi korak - da se ospposobe seoske saobraćajnice. Prve količine crepa – oko 4.000 komada, koliko ima na stovarištu „Jelika“, biće upućene u Draglicu i naručene su nove količine crepa i lima za pokrivanje objekata.Zatražene su hitne intervencije ekipa Elektrodistribucije i Telekoma.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

priroda vesti u slikama


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.