Zlatar: Klavir i gitara u prirodi

danas.rs (R. Popović) 13. јун 2014. године Култура Коментари

Zlatarinfo logo Internacionalni muzički festival

Zvuci klavira i gitare ulepšaće leto u novovaroškom kraju. Na Zlataru će od 19. do 26. juna, biti održan kurs klavira i gitare, u okviru novoosnovane „Međunarodne muzičke Akademije Zlatar“, koju je pokrenula naša poznata pijanistkinja Sara Marjanović. Kurseve je akreditovao prestižni Evropski univerzitet „Miguel de Servantes“ iz Španije.

Časove muzike moći će da pohađaju učenici, studenti i profesori kao aktivni polaznici, ali će ljubitelji umetničke muzike ovim zanimljivim događajima, koji će obogatiti kulturnu i turističku ponudu u novovaroškom kraju, imati mogućnost da prisustvuju i kao slušaoci, odnosno pasivni polaznici.

- Kurs je zamišljen tako da njegovi polaznici u prepodnevnim satima mogu da se upoznaju sa prirodnim lepotama i znamenitostima zlatarskog kraja, sa akcentom na ovdašnju planinsku lepoticu i Specijalni rezervat Uvac, kao i da se bave sportskim aktivnostima i rekreacijom. Popodne bi aktivni učesnici imali individualne časove klavira i gitare, koji će biti otvoreni i za prijavljene slušaoce. Kruna rada biće koncerti najboljih polaznika kursa i njihovih muzičkih mentora, koji će, povodom Svetskog dana muzike, biti namenjeni ovdašnjoj publici i gostima, ističe mr Sara Marjanović, koja će, zajedno sa profesorima na gitari Zoranom Anićem i Anom Marinković prve učesnike ove Akademije učiti sviranju i umetničkom izražavanju u notama. Za aktivne učesnike ovog kursa, inače, predviđene su i stipendije, a bodovi koje budu osvojili, važiće za sve zemlje u Evropi i biće im korisni prilikom eventualnih upisa na fakultete, konkurisanja za različite stipendije ili učešća na takmičenjima državnog i međunarodnog karaktera.

Cene

Cena kursa iznosi 120 evra za aktivne i 30 evra za pasivne polaznike, dok će novovaroški đaci niže muzičke škole imati popust i plaćaće 50 evra.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

kultura


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.