Čamci za Obrenovac iz Nove Varoši i dva miliona za ugrožena područja

blic.rs 18. мај 2014. године Друштво Хуманитарне акције Коментари

Zlatarinfo logo Čamci za Obrenovac (foto: Dimitrije Paunović)

Opština Nova Varoš uputila je u Obrenovac tri motorna čamca sa posadama kako bi se pomoglo u evakuaciji ugroženog stanovništva.

“Osim kompletno opremljenih čamaca uputili smo i pomoć u hrani, odeći i obući, kao i plastičnoj ambalaži za transport i skladištenje vode, rekao je Radivoje Vujišić, načelnik štaba za vanredne situacije opštine Nova Varoš.

Štab za vanredne situacije nastavlja sa prikupljanjem pomoći u opštini Nova Pomoć opštine Nova Varoš od dva miliona dinara

Opština Nova Varoš uputila je pomoć područjima koje su zadesile nepogode u iznosu od milion dinara, dok su drugi milion donirali ovdašnji privrednici, potvrdio je predsednik te opštine, Dimitrije Paunović.

Prikupljeno je 720 pari gumenih čizama, oko 22.000 kvadratnih metara građevinske folije, preko 1.200 kanistera i burića za vodu.

Ovoj akciji veliki doprinos dale su firme „Zlatar plast“, „Plastika“, „Složna braća“ i Trgovina „Avdić“, sve iz Nove Varoši, a kamion za prevoz sakupljenih stvario obezbedio je „Zlat prevoz“ Nova Varošš.

Firma „Plastika“, obećala je i da će, ukoliko država obezbedi granulat, besplatno proizvesti gradjevinsku foliju, koja će nakon ovih nepogoda, biti od koristi meštanima u fazi oporavka od poplava.

"U ovim teškim trenucima, moramo da budemo solidarni i da zajedničkim snagama pomognemo svima onima koji su se našli u nevolji, makar onoliko koliko možemo", rekao je Paunović apelujući na sve sugrađane i sve opštine koje nisu zahvaćene ovom elementarnom nepogodom, da odvoje sredstva i da se angažuju na prikupljanju pomoći.

Paunović i dodao da će sakupljena pomoć biti dostavljena najugroženijim mestima u Srbiji, po prioritetu koji budu koji bude odredio Crveni Krst Srbije.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

humanitarne akcije


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.