Na republičkim takmičenjima sedmoro đaka

danas.rs (R. Popović) 18. мај 2014. године Друштво Коментари

Gimnazija Gimnazija

Učenici Gimnazije „Pivo Karamatijević“ iz Nove Varoši nastavljaju niz odličnih rezultata na smotrama znanja okružnog i republičkog karaktera. Gimnazijalci su se ove godine posebno istakli na polju prirodnih nauka - matematike i biologije, ali i ruskog jezika. Sedmoro najuspešnijih iz ovih predmeta, koji su „počistili“ konkurente iz Zlatiborskog okruga, izborili su pravo da se u znanju nadmeću sa vršnjacima iz ostalih delova Srbije.

Mladi matematičari godinama uspešno nastupaju na regionalnom takmičenju. Tako je bilo i ovog puta, a o odličnom znanju darovitih i vrednih gimnazijalaca u ovoj oblasti svedoči podatak da se u najviši rang takmičenja plasiralo dvoje đaka, Ana Šaponjić, učenica prvog razreda ove škole i Lazar Mlađenović, đak treće godine. Oni su na okružnoj smotri znanja, održanoj u Užicu, u veoma jakoj konkurenciji, osvojili druga mesta. Ana je, zahvaljujući odlično urađenom testu i na republičkom takmičenju, sa osvojenih 40 bodova, dobila pohvalu resornog ministarstva. Za uspeh ovo dvoje đaka u značajnoj meri zaslužan je i njihov profesor matematike Milan Rajić.

Svoju školu i grad ovog puta dostojno su predstavili i vredni biologičari. Iz ovog predmeta na regionalnom takmičenju briljirali su: Nikola Pušićić (učenik prvog razreda), Nemanja Nešković (drugi razred), kao i učenici trećeg razreda Nikola Baković i Milan Bjelić. Oni su, nakon odličnog učinka na regionalnom takmičenju, izborili pravo da se nadmeću na polju poznavanja biologije i sa najuspešnijima u Republici. Stručnu podršku na putu uspeha mlađanim biologičarima pružale su im njihove profesorke Snežana Jadžić odnosno Marina Pucarević.

Rezultat vredan poštovanja postigla je i maturantkinja Sara Martinović. Ona je, zahvaljujući osvojenom trećem mestu na regionalnom takmičenju iz ruskog jezika, održanom u Priboju, izborila plasman i na smotru znanja republičkog karaktera, na kojoj se, uz podršku svoje profesorke Marine Šaponjić, izborila za odlično osmo mesto.

Znanjem su se, inače, na ovogodišnjim takmičenjima istakli i učenik prvog razreda Gimnazije Pavle Divović, kao i učenica trećeg razreda Ivana Šaponjić, koji su na okružnom takmičenju iz fizike osvojili odlično drugo odnosno treće mesto, ali se, zbog rigoroznog bodovnog kriterijuma, nisu ostvarili pravo za učešće na republičkoj smotri znanja iz ovog predmeta. Za Ivanin i Pavlov uspeh zaslužan je i njihov profesor fizike Mevludin Bašović. Odličnim učinkom može se pohvaliti i učenik drugog razreda Stefan Pušica, koji se, uz stručnu podršku profesora Duška Jakovljevića, na regionalnom takmičenju iz matematike izborio za treće mesto, što mu, ipak, nije bilo dovoljno da se nadmeće i na smotri državnog karaktera.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.