Nova Varoš pomaže najugroženijima

rts.rs 16. мај 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Opština Nova Varoš sakupila je pomoć u stvarima vrednosti više od 2 miliona dinara za stanovnike najugroženijih mesta u Srbiji. Opštini je iz svog budžeta izdvojila milion dinara, a milion dinara donirali su privrednici iz Nove Varoši.

Opština Nova Varoš iz budžeta je izdvojila milion dinara za pomoć ugroženim stranovnicima poplavljenih područja. Prikupljeno je 720 pari gumenih čizama, oko 22.000 kvadratnih metara građevinske folije, više od 1.200 kanistera i burića za vodu.

Ovoj akciji veliki doprinos dale su firme "Zlatar plast", "Plastika", "Složna braća" i Trgovina „Avdić", iz Nove Varoši, koje su sakupile milion dinara pomoći. Kamion za prevoz sakupljenih stvario obezbedio je "Zlat prevoz" Nova Varoš.

Firma "Plastika" obećala je i da će, ukoliko država obezbedi granulat, besplatno proizvesti građevinsku foliju, koja će nakon ovih nepogoda, biti od koristi meštanima.

"U ovim teškim trenucima, moramo da budemo solidarni i da zajedničkim snagama pomognemo svima koji su se našli u nevolji, makar onoliko koliko možemo", rekao je predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović. "Koristim priliku da apelujem na sve sugrađane i sve opštine koje nisu zahvaćene elementarnom nepogodom, da odvoje određena sredstva i da se angažuju na prikupljanju pomoći, kako bismo danas pomogli onima koji su teškoj situaciji i tako pomogli i državi."

Paunović je naglasio da će sakupljena pomoć biti dostavljena najugroženijim mestima u Srbiji, po prioritetu koji odredi Crveni krst Srbije.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.