Najuspešniji novovaroški četvrtaci

danas.rs (R. Popović) 16. мај 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Najuspešniji novovaroški četvrtaci

Osnovna škola „Živko Ljujić“ iz Nove Varoši bila je pre tri dana domaćin i ovogodišnjeg takmičenja pod nazivom „Šta znaš o Crvenom krstu“, koje već deseti put za redom, organizuje opštinska organizacija CK. Na ovoj tradicionalnoj smotri znanja učestvovalo je četrdesetak učenika četvrtog razreda, razvrstanih u šest ekipa iz osnovnih škola sa područja novovaroške opštine.

Prvo mesto ovog puta osvojili su predstavnici OŠ „Živko Ljujić“, učenici četvrto tri, a pobedničku ekipu činili su: Jovana Čolović, Jovan Raketić i Ana Opačina. Po svom znanju istakao se i „trojac“ iz OŠ „Gojko Drulović“- izdvojeno odeljenje iz Rutoša: Đorđe Bjelić, Filip Topalović i Radovan Gordić, koji su osvajači drugog mesta, dok su se četvrtaci takođe iz gradske Osnovne škole , u sastavu: Merima Dudić, Alem Dudić i Mihailo Stojić, izborili za odlično treće mesto.

- Učenici su i na ovogodišnjem kvizu, koji se održao pod motom „Moja priča o Crvenom krstu“, pokazali zavidno znanje o istorijatu, programskim principima i načelima ove humanitarne organizacije, koja je nedavno proslavila 151. godinu uspešnog rada i postojanja. Cilj ove tradicionalne takmičarske smotre za učenike četvrtih razreda osnovne škole jeste da se mališani bliže upoznaju sa značajem i brojnim aktivnostima CK, podstaknu na aktivnije učešće u njenom radu, kao i motivišu na širenje ideja humanosti, dobrovoljnosti, drugarstva i solidarnosti, ističe Milena Jojević, sekretarka OO CK.

Inače, novovaroška organizacija CK nizom akcija priključila se ovogodišnjem obeležavanju Nedelje Crvenog krsta, koja se širom zemlje proslavlja od 8. do 15. maja. Okosnicu lokalnih aktivnosti, pored kviza za mlađe osnovce, činile su i brojne edukativne radionice, a čelnici lokalne organizacije Crvenog krsta, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, obišli su i nekoliko socijalno ugroženih porodica po mesnim zajednicama i uručili im pomoć u osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.