Velika putna oštećenja u Novoj Varoši

glaszapadnesrbije.rs 27. април 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Oštrćeni putevi usled loših vremenskih uslova

Direktor novovaroške "Direkcije za izgradnju i građevinsko zemljište", Miroljub Šaponjich potvrdio je danas Glasu zapadne Srbije da je usled velikih padavina koje su zahvatile ovo područje došlo do velikih oštećenja na putnoj infrastrukturi.

"Usled obilnih padavina nastala su oštećenja na mnogim putnim pravcima od strane površinskih voda jer kanali nisu bili u mogućnosti da prime veliku količinu istih ", rekao je on.

Takođe je, navodi , oštećen veliki broj propusta , a u delu rečnog korita reke Bistrica i Zlošnica delom, su porušena krila mostova i temelji glavnih nosača usled buice i izlivanja reke. Na putnim pravcima I i II reda kao i opštinskim putevima ima dosta odrona i klizišta, a usled velikih padavina aktivirana su i stara, ističe Šaponjić.

Kada su u pitanju državni putevi prvog reda , kako kaže, na pravcu Beograd - Podgorica oštećene su deonice u MZ Amzići i Bistrici. Usled odrona velike štete pretrpele su saobraćajnice MZ Radojina i Jasenovo(državni putevi drugog reda).

"Odroni, klizišta i bujice načinile su velike štete i na opštinskim putevima i to u MZ Božetići, Amzići, Jasenovo, Akmačići i Rutoši", zaključio je Šaponjić.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.