Turističko sportski centar "Zlatar" na Međunarodnom sajmu turizma

zlatarinfo.rs (TSC "Zlatar") 16. април 2014. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Štand TSC "Zlatar"

Turističko sportski centar „Zlatar“ Nova Varoš se i ove godine tradicionalno predstavio na Međunarodnom sajmu turizma koji se održao po 47. put od 10. do 14. aprila 2014. godine pod kupolama Novosadskog sajma.

Turističko sportski centar "Zlatar" Nova Varoš se i ove godine tradicionalno predstavio na Međunarodnom sajmu turizma koji se održao po 47. put, a od ove godine u prolećnom terminu, pre turističke sezone, od 10. do 14. aprila 2014. pod kupolama Novosadskog sajma. Za vreme četvorodnevne sajamske manifestacije okupili su se najbolji promoteri domaćih i inostranih destinacija a posetioci su bili u prilici da vide premijerne letnje aranžmane i uplate putovanja uz popuste. 

Istovremeno sa Sajmom turizma održao se i Sajam gastronomije i Sajam vina, piva, rakije i kafe… kojim je upotpunjena sveukupna turistička ponuda izlagača. U okviru Sajma gastronomije posetioci su svakoga dana mogli da uživaju u Gastronomskom kutku, u programu "Bogatstvo različitosti" koji predstavlja gastronomski milje Vojvodine, kao i na Izložbi vina, na kojoj je predstavljeno 20 vinarija. 

Jedan od najboljih promotera domaćih i destinacija u užem okruženju, sajam turizma u Novom Sadu, mesto je koje promoviše banje i klimatske centre u zemlji, zimsku turističku ponudu i zemlje i regiona. Aktivno učešće na sajmu imaju i turističke organizacije gradova i opština, manifestacije koje organizuju, ali i strukovna okupljanja namenjena poslenicima u turizmu i ugostiteljstvu. U okviru radionica i predavanja na temu razvoja turizma učestvovali su i predstavnici TSC "Zlatar" i iskoristili ovu priliku da prošire i dopune svoja znanja. 

Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu tradicionalno privlači veliku pažnju turističkih poslenika i gostiju iz regiona. Manifestaciju koja je okupila više od 120 izlagača - u prisustvu Dragana Stevanovića, državnog sekretara u Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave, i Dragana Lukača, generalnog direktora Novosadskog sajma - svečano je otvorio Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i sa zadovoljstvom naglasio da investiranje i promocija turizma brzo mogu dati rezultate. (Činjenica je da turizam postaje vrlo važna privredna grana, koja utiče na ukupno ekonomsko stanje u zemlji. Za početak, svi sami treba da prepoznajemo i vrednujemo ono što imamo, a zatim da uložimo još više rada i truda da utkamo kvalitet u svoju zajednicu.) 

TSC Zlatar (foto: TSC Zlatar)

TSC Zlatar (foto: TSC Zlatar)

TSC "Zlatar" predstavio se u sklopu jedinstvenog štanda TO Regije Zapadne Srbije, koji je bio odlično pozicioniran – pored TOS-a i TONS-a, čime je svakako bila zagarantovana dobra posećenost izložbenog prostora. Turističku ponudu prezentovali smo putem propagandnog materijala, koji je pripremljen i predstavljen na ovogodišnjem beogradskom sajmu, a poseban akcenat stavljen je i na promociju predstojeće 2. po redu manifestacije "Zlatarfest" 2014. Brojna dešavanja u okviru izlagačkog prostora Regije Zapadne Srbije obogatila je i prezentacija TSC "Zlatar" na temu "Aktivan odmor na Zlataru”, a tom prilikom još jednom posetiocima štanda smo omogućili degustaciju proizvoda s našeg kraja kao što su brendirani zlatarski sir, heljdovna pita i domaća rakija. 

Najfrekventniji dan bila je subota, kada su najveće interesovanje za letnje aranžmane imali roditelji sa decom a u okviru "Porodičnog dana" sajma. Tog dana najznačajniji broj posetilaca bile su grupne školske posete iz mnogih gradova Srbije kao i iz zemalja regiona.

TSC Zlatar Velika zlatna medalja (foto: TSC Zlatar)

Događaj koji je svakako obeležio ovogodišnji nastup TSC-a "Zlatar" i na koji smo najponosniji je osvajanje "VELIKE ZLATNE MEDALJE” za Inovaciju u kreiranju savremenog imidža turističkog proizvoda - destinacije Zlatar, čije je uručenje bilo baš u subotu 12. aprila 2014. godine i samim tim prošlo veoma zapaženo. 

Na štandu TSC "Zlatar" održan je niz sastanaka sa turoperatorima iz zemlje i regiona kao i predstavnicima medija, za koje je dato nekoliko izjava. Međunarodni značaj 47. sajmu turizma dala je i poseta 35 turističkih novinara iz desetak zemalja, među njima i novinari pet vodećih medija iz Ruske Federacije. 

Turističko sportski centar "Zlatar" Nova Varoš

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.