Ispravnost vode za piće na javnim česmama

novavaros.rs 12. април 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

Obaveštenje Opštinske uprave Nove Varoši o rezultatima ispitivanja ispravnosti vode za piće sa svih 37 javnih česama u gradu.

Obaveštenje prenosimo u celini:

Na teritoriji opštine Nova Varoš, sprovodi se ispitivanje ispravnosti vode za piće sa svih 37 javnih česama. Uzorkovanje i analizu ispravnosti vrši Zavod za javno zdravlje Užice koje je izabrano u postupku javne nabavke br.400-71/2014-08.

Dana 10.04.2014.godine stigli su rezultati ispitivanja za 8 javnih gradskih česama i 6 javnih seoskih česama. Prema ovim rezultatima:

Gradske česme:

Higijenski ispravna voda za piće je na javnim česmama – Mušina česma, Suljina česma, Česma Voćnjak, Česma Petlovac,Česma u Naselju.

Higijenski neispravna voda za piće je na javnim česmama – Mahala, Krdžavac i Čardak. U uzorcima sa ovih česama konstatovan je povećan broj koliformnih bakterija fekalnog porekla, aerobnih mezofilnih bakterija i streptokoka fekalnog porekla. Obaveštenje o zabrani upotrebe vode za piće je postavljeno na ovim česmama.

Seoske česme:

Higijenski ispravna voda za piće je na javnim česmama – Česma kod spomenika ( Draževići), Česma kod škole ( Bistrica), Sindžirska česma (Amzići) 

Neispravna voda za piće je na javnim česmama – Česma kod škole Draževići, Česma Polje (Amzići), Česma u centru Donje Bele Reke. U uzorcima sa ovih česama konstatovan je povećan broj koliformnih bakterija fekalnog porekla, aerobnih mezofilnih bakterija i streptokoka fekalnog porekla. Obaveštenje o zabrani upotrebe vode za piće je postavljeno na ovim česmama.

Građani opštine Nova Varoš i javnost će biti blagovremeno obavešteni o rezultatima ispitivanja za preostale 4 gradske i 19 seoskih javnih česama. Obaveštenja će biti postavljena na česmama sa kojih je voda neispravna, kao i objavljena na oglasnim tablama OU Nova Varoš, na sajtu www.novavaros.rs i u lokalnim medijima. Republički sanitarni inspektor će dostaviti zvaničan izveštaj i rešenje.

JP „3. Septembar“ obezbeđuje sistematsko ispitivanje zdravstvene ispravnosti vode u vodovodima kojima upravlja i česmama koje su na tim vodovodima.

OU Nova Varoš, Odeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.