Dnevnice odbornika za veći natalitet Novovarošana

b92.net 05. април 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Odbornici bez dnevnica

Posle Priboja, gde je smanjena plata opštinskim funkcionerima i u susednoj Novoj Varoši poseglo su za uštedama koje će biti namenjene za poboljšanje nataliteta.

Tokom poslednjeg zasedanja tamošnje Skupštine opštine, odbornici su se odrekli dnevnica u iznosu od 5000 dinara, pa će ušteda na godišnjem nivou iznositi milion i po dinara, a postoji zamisao da se dnevnice ukinu i članovima Opštinskog veća.

"Novovaroški odbornici su odlučili da njihove dnevnice budu iskorišćene za poboljšanje nataliteta u ovom gradu. Umesto 50.000 dinara za svako novorođenče, sada će se za drugo dete izdvajati 60.000, a za treće 120.000 dinara", potvrdio je danas Tanjugu predsednik opštine Dimitrije Paunović. 

Članovi lokalnog parlamenta u ovoj opštini, podsetio je, i ranije su štedeli, budući da su novac dobijali po sednici, bez obzira koliko dana je ona trajala. 

Paunović je, takođe istakao, da će i nezaposlene porodilje imati pravo na naknadu, i to za prvo dete 10.000, za drugo 12.500, treće 15.000, a za četvrto 17.500 dinara.

Predlog ekipe portala ZlatarInfo

Ne tvrdimo da je ovo najpametniji način da se pare, koje će Opština kroz ovu akciju uštedeti, potroše ali je ovo nešto što je svakako korisno i značilo bi našim najmlađim sugrađanima i sugrađankama. Da im bar malo ulepšamo detinjstvo kroz igru i druženje sa vršnjacima:

Igraonica za decu Pirot

Igraonica za decu Pirot

(fotografije su snimljene u Pirotu)

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.