Priboj dobio najsavremeniji centar za hemodijalizu u Srbiji (video)

glaszapadnesrbije.rs 01. април 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Pribojski centar za hemodijalizu

Jedan od najsavremenijih centara za hemodijalizu u Srbiji radiće pri Domu zdravlja u Priboju, a značajan je ne samo za grad na Limu već i za okolne opštine. Za rad Centra nabavljena je najsavremenija oprema.

Jedan od najsavremenijih centara za hemodijalizu u Srbiji radiće pri Domu zdravlja u Priboju, a značajan je ne samo za grad na Limu već i za okolne opštine. Za rad Centra nabavljena je najsavremenija oprema, defibrilator, EKG aparat, aspirator i gasni analizator, kao i kreveti na električni pogon, sa elektronskom vagom velike preciznosti.

„Centar je rađen po evropskim standardima, za naše pacijente smo opredelili prostor od 12 metara kvadratnih, opremili osam dijaliznih mesta u sali A za hepatit negativne i odvojili poseban blok za B pozitivnog, jer imamo jednog takvog pacijenta“, kaže dr Svetlana Krsmanović, internista nefrolog.

Međutim, problem predstavlja nedostatak odgovarajućeg medicinskog osoblja koje bi radilo u ovom Centru. Prema rečima direktora pribojske bolnice i Doma zdravlja, dr Dragana Ćetkovića, kako bi Centar počeo da radi potrebno je obučiti još medicinskog osoblja, pre svega sestara i tehničara, za rad na savremenim aparatima.

Rvović: 20 miliona za bolju zdravstvenu zaštitu

„Uložili smo 8,5 miliona dinara u opremanje prostora, Ministarstvo zdravlja je obezbedilo donatore iz sopstvenih sredstava, a vrednost opreme je oko 150 000 evra. To je veoma važno za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, ne samo za građane Priboja već i okolnih opština, jer je ovo jedan od najsavremenijih Centara u regionu“, izjavio je predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, i dodao da lokalna samouprava ulaže znatna sredstva u unapređenje zdravstvene zaštite, za šta je prošle godine izdvojeno oko 20 miliona dinara.

 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.