Iz vozila u matici nadošle reke izvukao onesvešćenog vozača

Zlatarske (D. Gagričić) Друштво Варошани Коментари

Zlatarinfo logo Priznanje Mladjenovicu urucio je glavni urednik Novosti Ratko Dmitrovic

Tomu Mlađenoviću (37), iz Bistrice, bravaru u fabrici "Zlatarplast", u ponedeljak je u Skupštini grada Beograda uručena specijalna plaketa "Najplemenitiji podvig godine" u akciji "Večernjih novosti".

Mlađenović je bio u grupi 17 hrabrih, nesebičnih i plemenitih ljudi, koji u minuloj godini nisu prezali da rizikuju sopstveni život da bi pomogli drugima. Da podsetimo : Tomovo požrtvovanje i prisebnost krajem januara prošle godine spasili su život Bojanu Bojoviću (25), trgovcu iz Prijepolja, izvlačeći ga onesvešćenog iz automobila u koritu nabujale Bistrice.

Mlađenović je iz kućnog dvorišta, na starom varoškom putu, video u izmaglici da auto sa magistrale upada u reku ispod kafane "Lug". Dograbio je baterijsku lampu i čizme i potrčao u mrak, niz strminu, preko trnja i kamenja... Razbio je staklo pored vozača koji je bio nepokretan i okrvavljen...

- Učini mi se da matica pomera auto, da će ga poneti, a samo na koji metar su strmina i vrtlog. Srećom, vozač otvori oči, nešto kao prozbori... Odlučim da ga izvučem, ali ne uspevam.... Pokušam opet, ali se uplašim da će mi ga voda oteti i odneti... Trenuci dugi kao godina, niko da mi pomogne. Onda priberem snagu... - Kazivao je Tomo reporteru "Novosti" o ponoćnoj drami.

ČUVARI PLEMENITOSTI

- Što su vremena beznadnija, a nečoveštva brojnija, tako i ovakve akcije postaju nasušnije, a spisak plemenitih sve duži - rekao je u besedi akademik Matija Bećković, predsednik žirija i dodao:

- Srećom, i pored ogromnih napora i nesebičnog ulaganja u nečoveštva, razaranja i mržnju, još su u većini oni koji veruju da je humanije nekoga izvaditi iz vode nego ga gurnuti, a čovečnije nekome zaveštati organ nego ga oteti i prodati. Nagrađuju se dela, a ne reči, ostvarenja, a ne obećanja, čin, a ne prazna priča...

 

Oznake: varošani


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.