Za krst časni i na Kokinom Brodu

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 16. јануар 2014. године Друштво Традиција Коментари

Kokin Brod prkriven snegom Kokin Brod prekriven snegom (foto: Ž. Dulanović)

Na Zlatarskom jezeru u Kokinom Brodu najodvažniji će u nedelju, na Bogojavljenje, po prvi put plivati za Časni krst, na manifestaciji koju organizuju Opštinska uprava u Novoj Varoši, Turističko-sportski centar „Zlatar“ i „Rezervat Uvac“.  Plivaće se na delu akumulacije kod Vizitorskog centra, a manifestacija počinje u 11 sati.

Zainteresovani za Bogojavljensko plivanje moći će do petka da se na drugom spratu zgrade Opštinske uprave ili na mobilni telefon broj 062/805-47-96 prijave za učešće. Svi oni će u nedelju, pre ulaska u vodu morati da prođu obavezni lekarski pregled koji će obaviti ekipe Doma zdravlja u ambilantnim vozilima parkiranim uz branu HE „Kokin Brod“. Prema dosadašnjim najavama za Časni krst će plivati desetak najhrabrijih, a o njihovoj bezbednosti u vodi brinuće ronioci Žandarmerije.

- Plivaće se 33 metra u čast i spomen na Hristove godine života na zemlji do vaskrsnuća. Časni krst za koji se takmičari bore i koji će se između dva Bogojavljenja čuvati u crkvi dar je „Proizvodnje Milekić“ vlasnika Vladimira Milekića, dok će pobedniku u trajno vlasništvo pripasti zlatni krst, dar zlatarsko-kujundžijske radnje Dragice Lakić i ikona koju daruje preduzetnik Lazo Ćirović. Manifestacija će imati i bogat propratni program za posetioce, a namera je da preraste u tradiciju i bude uvrštena  u zvanični turistički kalendar – kaže zamenik predsednika opštine Nova Varoš Ivan Mladenović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

tradicija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.