Bebama od gastarbajtera po 500 evra

novosti.rs (D. Gagričić) 24. јануар 2014. године Друштво Коментари

Lazar Vitorović Milijan i Ljilja Vitorović sa četvoro dece i dedom Dragoslavom (foto: D. Gagričić)

Penzioner Lazar Vitorović iz Pariza pomaŽe porodilje i bebe u zavičaju pod Murtenicom. Komšije podsećaju da je Lazar pomogao obnovu crkve, zadružnog doma, podigao mini-motel.

Milanu i Milici, tromesečnim blizancima Milijana i Ljilje Vitorović iz novovaroškog sela Bela Reka, po 500 evra darovao je penzioner iz Pariza Lazar Vitorović (76), prilikom nedavnog kraćeg boravka u zavičaju.

„Darivanjem bešike“ u domu koji ima najviše dece u selu - četvoro, Lazar je započeo da ispunjava lane dato obećanje da će nagraditi porodilje sa više mališana u familiji Vitorović.

- Porodice će za treće dete dobiti 500, a za četvrto hiljadu evra - rekao je Lazar, pre neki dan u telefonskom razgovoru za naš list, neposredno pred poletanje aviona sa beogradskog aerodroma u Surčinu. - Dar bebama je moj skromni prilog porodicama koje su se u vrletima mog zavičaja odlučile da povećaju broj članova, da odgajaju decu u zdravim seoskim uslovima.

U dalekom Parizu Lazar, podsećaju komšije i rodbina, nije zaboravljao rodni kraj: pomagao je komunalne akcije, obnovu crkve, a od rušenja je spasao zadružni dom, podižući mini-motel, koji u nasleđe ostavlja zavičaju.

Sedmočlana porodica Vitorović je „tankog“ imovnog stanja. Većina od 11 hektara zemlje je pašnjak i krš, dok im u štali par volova, jedna krava i šest ovaca. Glava kuće Milijan (39) otkine koji dinar kao rabadžija, a u teškim poslovima u gudurama Klisure pomažu mu sinovi - desetogodišnji Milutin i dve godine stariji Miloš, đak škole u Ljubišu. Iako pod teretom godina, najstariji član, deda Dragoslav (74), zadužen je za poslove na okućnici.

- Ne može se u šumi, „na vlaci“ i sa deset prstiju zaraditi za život. Kad bi nam bar država pomogla da nabavimo traktor?!

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.