Apel iz policije: Bez gužve do vozačke

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 05. фебруар 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Do 10. juna ove godine, kada ističe rok predviđen Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, vozači će morati da novim zamene stare i još uvek važeće vozačke dozvole, pa iz policije apeluju da na vreme podnesu zahtev kako bi se izbegle nepotrebne gužve. Cena nove vozačke dozvole sa pratećim taksama je oko 1.700 dinara.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima usvojen je 10. juna 2009. godine, a njegovim odrebma je propisano da  postojeće (stare) vozačke dozvole važe do isteka roka važenja naznačenog u vozačkoj  dozvoli, a najkasnije  pet godine od stupanja na snagu ovog zakona, odnosno do 10. juna ove godine.

- Apelujemo na vozače koji još uvek koriste staru vozačku dozvolu da na vreme podnesu zahtev za izdavanje nove kako bi se izbegle nepotrebne gužve s obzirom da je do isteka roka ostalo manje od pet meseci a da veliki broj vozača još uvek nije izvršio ovu obavezu – kažu u Policijskoj upravi Prijepolje.

Na područiju opština Prijepolje, Nova Varoš i Priboj, koje pokriva ova Policijska uprava, tokom prošle godine izdate su 4.922 vozačke dozvole i registovano 17.809 vozila.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.