Пријепоље: Најмлађи коловођа у Србији

RTV, Tanjug 10. decembar 2015. godine Komentari


Иван Брашњевић има само четири године, а већ је постао права звезда на друштвеним мрежама. Снимак на коме се види његово умеће играња освојио је регион и за непуних 15 дана имао је преко два милиона прегледа. ...

Овај четворогодишњак коло је научио да игра са две године и како каже није му било уопште тешко.ван има непогрешив осећај за ритам, а његове старије сестре Јована (13) и Јелена (9) су му показале прве кораке.

"Нас две играмо у фолклору и Ивана смо повеле на пробу са нама, он је тада имао две године", прича старија Јована за Танјуг и додаје да је Иван одмах почео да игра уз њих.

Од тада Иван игра на разним весељима и права је атракција.

"Ја музици дам 100 динара да свира коло, а они ми врате 10 евра", каже овај малишан који своју популарност и не разуме баш најбоље.

Његов отац Зоран каже да није очекивао да ће Иван изазвати оволико интересовање, јер за њих то и ње нешто ново.

"Иван игра од како је проходао и нама то није необично, али наравно да нам је драго због тога што је његову игру видело толико људи", прича Зоран и у шали додаје да му је тешко да призна да је тај таленат Иван наследио од мајке.

Иванова мајка Милана истиче да је све троје деце музикално и да и кћерке играју од малена, али да је син захваљујући интернету постао популаран.

"Он воли сву музику, али коло му је омиљено, кад чује прве тактове, без обзира шта у том тренутку ради оставља све и почиње да игра", казала је она Танјугу. Иван каже да би волео да научи да свира хармонику, а кад порасте биће "учитељ фолклора".

prijepolje kolovodja ivan brasnjovic


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.