Koliba "Vrelo" Štitkovo

Etno domaćinstvo "Čkonjević"


Nedaleko od Nove Varoši u uskoj dolini štitastog oblika, koju stvara reka Tisovica i njen izvor Vrelo koje je sa tri strane okruženo brdima, nalazi se selo Štitkovo. Selo je poznato i po tome što su u njemu stolovali čuveni knezovi Raškovići. Sve sačuvane kuće tipično su starovlaške i potiču s kraja 19. veka, o čemu svedoči i upisana godina gradnje na kućama. 1882. godine sagrađena je najstarija kuća je u centru sela. Ovu jedinstvenu etno oazu Zavod za zaštitu spomenika kulture iz Kraljeva stavio je pod zaštitu.

U netaknutoj prirodi sa pogledom na prelepe predele, jezerce i crkvu Sv. Blagoveštenje, gostima nudimo tradicionalna jela: pite savijače, heljdopitu, palačinke, zlatarski sir i kajmak, kačamak, projice, planinsko jagnje na žaru, domaće kiselo mleko, domaće sokove...

Organizovane grupe gostiju kod nas mogu doći na ukusan planinski doručak.

Embeded Gallery

Osobine smeštaja

Koliba

Restoran

Kuhinja

Rum servis

Kupatilo

Pušenje

Parking

Internet (WiFi)

Prilaz za invalide

Terasa

TV

Plaćanje karticama

Pets frendli

Bazen

Teretana

Sportski tereni

* Neki opisi mogu varirati od sobe do sobe

Kontakt informacije

Etno selo Štitkovo

Adresa objekta

066 455646

Telefon: Mobilni

062 283118

Telefon: Mobilni

Lokacija na mapi


Recenzije korisnika

Želimo da čujemo tvoje utiske o ovom smeštaju! Tvoja recenzija pomaže drugim gostima pri odabiru pravog smeštaja. Podeli utiske sa putovanja i fotografije koje mogu biti od koristi drugima (smeštaja, prirode, turističkih atrakcija, hrana, manifestacija, dešavanja).