Представа "Сабирни центар" - Дани културе

Представа "Сабирни центар" - Дани културе Сабирни Центар - Душан Ковачевић

Представа по тексту Душана Ковачевића, продукција: Центар за културу "Масука" Велика Плана, редитељ: Дејан Цицмиловић.

Локација: Дом културе Јован Томић , Нова Варош
Почетак: 02. mart 2017 . godine u 20:00 časova

"А увече, кад почне да се спушта нешто тамно, налик на нашу ноћ, поседамо на камење и загледамо се пут звезда. Ја тврдим да је Земља негде тамо, између оних маглина, мој отац има, наравно, супротан курс; и онда се с уздасима сећамо милих и драгих: сад имају толико и толико година, имају децу, унуке, сад вечерају за оним истим столом где смо и некад јели, сад причају и они о нама, посматрају наше пожутеле слике и кришом плачу, додирују наше ствари, чувају нам топле зимске капуте, као да ћемо се једног дана вратити, недељом нам долазе на гробове и носе каранфиле, лале, љубичасте перунике и бледе руже, кутије ратлука и цигарете, свилене бомбоне, танке свеће и кантице с водом... Док чисте наше споменике и прекопавају траву, тихо разговарају с околним удовицама и удовцима, како време брзо пролази, како лепо не могу да верују да нас нема већ десет, петнаест, двадесет година..."

Улоге: Драган Николић Јордан, Лозанка Вељковић, Марко Богдановић, Јелена Стојадиновић, Златко Илић, Александра Вељковић Ћевап, Горан Милановић Мицко, Мирослав Барјактаревић, Јелена Жигић, Слободан Ђорђевић Боба, Небојша Милосављевић, Славиша Марјановић, Зоран Митић Киле, Слободан Миловановић Врабац

Асистент режије: Стеван Јовановић
Сценограф: Мирослав Јовановић
Избор музике: Дејан Цицмиловић
Дизајн звука: Вук Јовановић
Костим: Весна Барјактаревић
Израда декора: Љубомир Пешић, Војкан Јеремић
Светло: Милош Петровић
Тон: Тамара Драгојевић

Извор: Дом културе Јован Томић

predstava dani kulture dusan kovacevic


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.