Дочек бруцоша у Београду

zlatarinfo.rs 16. октобар 2024. године Варошани Коментари

Дочек бруцоша 2024. године

И ове године Завичајно удружење Нововарошана у Београду организовало је традиционални дочек нововарошким бруцошима који су студије уписали у Београду. Дочек је уприличен у суботу, 5 октобра, са почетком у 12:30 сати на Машинском факултету у Београду.

За ту прилику специјално је из Нове Вароши допутовао и председник општине Бранко Бјелић, како би на симболичан начин извршио примопредају бруцоша председнику УО Удружења Зорану Гујаничићу, са жељом да им буде срећан и успешан почетак новог периода у животу.

Потом су бруцоше дочекали професори београдских факултета и високих школа који су пореклом из Нове Вароши, говорећи им о сопственим искуствима из студентских година: академик др Мирко Васиљевић, професор емеритус Правног факултета, др Бранко Главоњић, професор Шумарског факултета, др Ана Зорић, асистент Архитектонског факултета, др Раденко Рајић, професор Академије техничких струковних студија Београд, др Станко Остојић, професор на истој Академији, др Милан Аничић, доцент Факултета ветеринарске медицине, мср Ненад Друловић, истраживач на Хемијском факултету, др Никола Бјелић, професор Филозофског факултета у Нишу и др Милан Лечић, професор Машинског факултета. Њихова намера је била да бруцошима предоче колика је важност добре организације и континуираног рада за успех на студијама, али да треба да искористе и остале предности које им престоница нуди, као што су позоришне представе, концерти, изложбе, бројни спортски догађаји, богати ноћни изласци, с нагласком да све треба радити с мером, водећи рачуна о приоритетима.

Осим професора, ту је била и њихова старија колегиница Милица Рајић, апсолвенткиња Грађевинског факултета.

Истраживачко издавачки центар „Стари Влах“ обезбедио је свим бруцошима вредне поклоне у виду књига и усб меморија са Библиографијом Нове Вароши.

Поклон бруцошима

Најзад, дочеку су присуствовали и Младен Чукановић, председник Завичајног удружења Сјеничака и управник студентског дома „Рифат Бурџевић“, као и управник студентског дома "Карабурма".

У холу факултета је организован коктел и дружење, где су бруцоши у непосредном контакту могли да се упознају са професорима и старијим колегама, да се повежу са њима и да тако започну једну нову сарадњу. 

Једино што је оставило горак укус у устима свих присутних јесте чињеница да је дочеку, од преко тридесет нововарошким бруцоша, присуствовало само двоје. Како рече једна од њих, изгледа да ова генерација тај свој први испит није положила. Надамо се да ће догодине ситуација бити боља.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

brucoši doček u bg


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.